De ce unii nu isi mai ridica marfa comandata

Comertul online aduce beneficii ambelor parti, adica atat vanzatorului cat si cumparatorului. Insa cel mai mult risca vanzatorul. Si aceasta pentru ca nu are de unde sa stie daca coletul va fi ridicat sau nu, evident ma refer la coletele ramburs. Daca cumparatorul are parghii sa traga vanzatorul la raspundere daca produsul nu este conform, vanzatorul in cazul cumparatorilor neseriosi ramane cu paguba. Iar aceasta inseamna taxa de curierat dus intors. Nu sunt la ordinea zilei astfel de clienti, insa se mai intampla.

Ceea ce este mai greu de inteles e ca se intampla chiar si atunci cand sunt solicitate doua, trei confirmari ale comenzii. De exemplu un caz real: clientul a fost sunat dupa ce a facut comanda, atunci a fost stabilita ziua plecarii coletului. Pentru ca se voia in anumita zi, clientul a fost sunat din nou cu o zi inainte de trimiterea coletului. Iar in ziua trimiterii coletului, clientul a fost apelat din nou ca sa i se transmita numarul de AWB. Cu toate acestea clientul a refuzat sa ridice coletul, iar cand a fost sunat a raspuns ca a primit prea tarziu coletul…Desi a fost sunat in ziua trimiterii, iar a doua zi coletul era la usa.

Terapie prin shopping

Unii fac terapie prin shopping, cred ca aceasta ar fi explicatia celor care comanda diverse dar nu ridica coletele. Exista persoane care au si 16-17 colete neridicate de la curier. Probabil pe viitor se va face si o lista ,, neagra” a acestor persoane, desi cei care au informatia ,, completa”, firmele de curierat nu au de ce sa faca acest lucru. Ei oricum isi incaseaza transportul.

Revenind la ,, clientii ” problema cred ca ar trebui sa faca alt tip de terapie. Cea mai potrivita ar fi terapia electro shopping, adica sa ,,cumpere” direct din priza niste curent. Poate asa nu o sa le arda de facut comenzi aiurea.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.