Curaj de tipul „da si fugi”

Stiti cum e tipul asta de curaj? Asta, „da si fugi” ?
Sa va dau cateva exemple.

Te dai jos din taxi, trantesti usa si ii spui taximetristului „bai nene, nu mai merge cu 150/ora ca poate nu toti prefera viteza
Platesti la casa, si cand sa iesi din magazin ii strigi vanzatoarei „si alta data sa te misti mai repede, ca nu avem toata ziua de pierdut la coada

Care e rostu ? Ori ai curaj si iti spui opinia cand trebuie ori taci si iti vezi in continuare de viata.

10 comments

  1. Asta imi aduce aminte de povestea cheliosului de la Mondeni (cel care a plecat). Era la rind la benzina si a fost dat la o parte de un manelist cu un BMW . Profitind de faptul ca avea casca (era cu scuterul) a inceput sa plinga in casca(exprimarea lui). Dar a avut apoi curaj sa marturiseasca la teve.

  2. E cam trist ceea ce spun eu, dar expresia asta ,, da si fugi,, e cam tipic romaneasca, cate cazuri stim cu scosul cutitului si pe urma fugi la parnaie ….

  3. Eu sunt tipul „da si stai!”…adica iau foc cand ma enerveaza cineva…de exemplu…cand stau 20 de minute la coada la supermarket – cu nevasta-mea si fii-mea de un an care plange ca s-a plictisit – dupa unii care n-au suficienti bani si incep sa dea din cumparaturi innapoi…sau constata ca bonurile lor de masa nu sunt acceptate…deci ma cert cu ei ca la usa cortului…nerezolvand nimic, evident…dar macar ma descarc!

  4. Ideea e sa i-o spui nu la plecare, ci direct, cand fapta e gata sa se comita – de explu: Nene, incetineste ca nu-ti mai dau lovelele sau – Tanti, baga nitica viteza ca ma steapta copilu’ sa-i dau de mancare!!! Si nu e tupeu, iti aperi punctul de vedere 🙂

  5. De multe ori e bine sa iti spui opinia, insa depinde si de conjunctura in care te aflii. „Da si fugi” se practica destul de des la noi in tara.

  6. Cam aiurea sa te dai mare cand problema e rezolvata. Trebuie sa ai curaj in inaintea sau in timpul evenimentului. Altfel, mai bine taci din gura.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.