Cum vrea Lizz Truss să semene cu Margaret Thatcher

Evoluţia politicienei britanice Liz Truss de la creatoare de discursuri pentru Partidul Liberal Democrat la funcţia de prim-ministru al ţării din partea Partidului Conservator a fost marcată de mai multe momente ce au atras atenţia publicului, inclusiv de o serie de ţinute vestimentare colorate pe care le-a purtat de-a lungul anilor, informează marţi DPA.

Indiferent dacă stătea pe un podium, mergea spre reşedinţa premierilor britanici din Downing Street No. 10 sau se deplasa cu un autobuz de campanie electorală, actualul prim-ministru al Regatului Unit s-a remarcat prin mai multe articole vestimentare ieşite din comun.

Liz Truss l-a învins pe Rishi Sunak în alegerile organizate pentru desemnarea noului lider al Partidului Conservator, obţinând 81.326 de voturi faţă de cele 60.399 primite de contracandidatul ei, şi le-a promis britanicilor „un plan îndrăzneţ” privind reducerea taxelor şi creşterea economiei naţionale.

În timp ce aştepta să îşi susţină discursul după acea victorie, observatorii au remarcat că rochia ei violet se potrivea cu scaunele din sala în care s-a desfăşurat congresul, semănând totodată la culoare cu o ţinută vestimentară purtată de fosta primă doamnă a Statelor Unite Michelle Obama, precum şi cu pardesiul mov purtat de actualul vicepreşedinte american, Kamala Harris, la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Joe Biden în 2021.

Un articol din revista de modă Grazia a publicat următorul text: „Să se fi asortat oare Liz Truss în mod subtil cu astfel de jucători politici atât de puternici? Este posibil”.

Vanessa Friedman, directoarea departamentului de critică de modă din cadrul cotidianului american The New York Times, a afirmat că îmbrăcămintea de lux purtată de Rishi Sunak, în contrast cu stilul urban al ţinutelor lui Liz Truss, a reprezentat un element cheie în „bătălia” dusă de cei doi politicieni pentru şefia Partidul Conservator.

„Hainele pe care le-au purtat cei doi candidaţi au ajuns să simbolizeze diferenţele dintre ei la fel de mult ca orice discurs rostit în campania electorală”, a scris jurnalista americană într-un editorial.

Comentariile ce vizează alegerile sale vestimentare nu reprezintă însă nimic nou pentru Liz Truss, fost parlamentar din partea circumscripţiei South West Norfolk.

În anii în care a ocupat mai multe funcţii de ministru, ţinutele purtate de Liz Truss, care au variat de la sacouri colorate la pantaloni din tartan şi costume în nuanţe fluorescente, au fost discutate pe larg în presa tradiţională şi în cea online.

Stilul ei vestimentar a îmbrăcat multe forme cu ocazia numeroaselor vizite pe care le-a întreprins pentru a participa la şedinţele de Guvern – de la combinaţia standard dintre o fustă şi un sacou în iulie 2014 când a fost numită secretar de stat pentru Mediu şi până la paltonul negru încheiat până la gât, cizme şi o pălărie neagră, purtate în 2016.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.