Cum trebuie sa fie o carte ?

Nu mi-am pus niciodata intrebarea: cum trebuie sa fie o carte ?…probabil si din cauza faptului ca in mintea mea exista deja un sablon care nu permite decat o varianta. Ieri insa am primit un mail de la Editura Aida, prin intermediul caruia mi se cere sa binevoiesc a raspunde la un mic chestionar. Acum sa nu va inchipuiti ca cei de la Aida ma intreaba pe mine, daca e mai buna cartea care are si poze sau nu. Este vorba de suportul clasic versus suportul electronic. Adica cum preferati cartea pe hartie sau monitor ?

Dar mai bine redau partial mailul primit :

,, Stimate Blogger,

Nu cred ca sunt eu in masura sa dau raspuns la intrebarile de mai sus, nu ca nu m-ar interesa, dar fiind pasionat de tot ceea ce are vechime cred ca sunt subiectiv, tot timpul voi alege o carte veche in detrimentul unei editii noi si obligatoriu o carte in detrimentul unui e-book.

Voi incerca totusi sa raspund :

Intrebarea 1 si 2, sunt mic colectionar de obiecte vechi, deci si carti, cartea in varianta clasica traditionala, palpabila are personalitate, suflet….In opinia mea nu este termen de comparatie. Cat priveste cartile de specialitate, da acestea pot fi in varianta electronica. Un avantaj al e-book-urilor este pretul, dar si efectul ecologic pana la urma.

Intrebarea 3, nu am publicat.

Intrebarea 4, doar cele care sunt de nisa, articole de specialitate.

Intrebarea 5, da, inca din scoala generala.

Intrebarea 6, depinde de carte. In general toti debutantii incep cu autobiografie, insa cum spunea un mare om de litere, cei care scriu autobiografii nu au legatura cu domeniul……titlul ar trebui sa apara undeva la sfarsitul cartii, sau macar la jumatatea ei…deci nu e cazul.

Ar fi interesant sa citim si alte pareri, deci daca aveti chef raspundeti si voi la chestionar.

8 comments

  1. desi imi place sentimentul acela cand dai paginile, si mirosul de carte…imi plac si cartile electronice.

  2. desi am primit cadou un ebook, nu ma pot obisnui cu el. tot la carte-carte am ramas. desi unele sunt scumpe rau, nu ma pot abtine sa nu mi iau o carte doua lunar

  3. eu una prefer cartea, sa miroasa a hartie de tipografie, sa pun un semn de carte intre pagini, sa rasfoiesc cartea, dar asta este doar parerea mea

  4. Eu raman pe vechiul mod de a citii! Ador mirosul carilor si rasfoitul lor! La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor!

  5. O carte buna este intotdeauna acea carte pe care nu o poti lasa din mana atunci cand te-ai apucat sa o citesti! Din nefericire se scriu din ce in ce mai putine astfel de carti!

  6. A scrie o carte, din punctul meu de vedere, este un lucru destul de dificil de realizat. Nu e de ajuns sa ai un vocabular elevat, o exprimare buna si cunostinte temeinice, trebuie sa fii facut pentru asa ceva. Bine, acum depinde si ce fel de carte scrii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.