zambesc.com RSS Feed

Cum sa va protejati de virusi, spyware si alte porcarii

O prima solutie ar fi instalarea unui antivirus si a unui anti-spyware. Dar nu inseamna ca ati scapat de probleme.
Daca computerul cade pe mana unui copil ce navigheaza pe zeci de pagini cu jocuri , muzica gratis, crack-uri, porno, manele si alte prostii …. mai devreme sau mai tarziu veti avea o ferma de virusi. hee hee

Solutia este alta: nu permiteti utlilizatorului decat anumite actiuni. Cum sunt restrictionate computerele din internet-cafe-uri sau laboratoarele scolare. winking
Si pentru asta, Microsoft are un program destul de interesant (si gratis) numit Windows SteadyState.
Cu ajutorului lui puteti restrictiona accesul la numeroase facilitati si actiuni. Chiar puteti seta si dupa cate minute de folosire sa se inchida automat computerul.
Spre exemplu puteti creea un profil de utilizator prin care sa nu aibe acces decat la browserul de internet si winamp. Fara a avea drepturi de instalare, copiere, modificare sau sterge a fisierelor. Si astfel va scadea riscul infectarii cu virusi.

Deci daca aveti probleme cu virusii si spyware-ul, incercati si aceasta solutie. nerd

, , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*