zambesc.com RSS Feed

Cu trenu prin Romania

Pentru ca in ultimele 2 luni am mers peste 2000 km cu trenul sa va spun ce am descoperit. Asta daca va intereseaza bineinteles. tongue

Tot mai multe trenuri au inceput sa fie dotate cu prize. Functionabile. Chiar si la clasa a 2-a. =D
Au fost introduse noi tipuri de accelerate. Sunt albastre si cu etaj. Iar usile se deschid electronic. Cel putin teoretic.
Pentru ca lumea prefera tot forta bruta, ceea ce va duce inevitabil la defectarea lor in cateva luni. Si asta in ciuda faptului ca butonelul care trebuie apasat este extrem de mare si verde.
Lumea inca fura la greu. Orice. Am vazut cum o femeie a furat hartie igienica de la la wc.
Inca se fumeaza in trenuri. Bine, nu in compartiment, dar tot se fumeaza. Controlorii nu zic nimic pentru ca si ei fumeaza. big grin
In functie de gara, poti afla si de unde incepe numerotarea vagoanelor. Daca nimeresti o gara in care le e sila sa zica si chestia asta, sa vezi atunci sport extrem. Cum alergi cu bagajele in brate, in slalom.
Sistemul de repartizare a biletelor este idiot. Pentru ca este liniar. Si astfel se ajunge la situatia in care 10-12 oameni stau toti inghesuiti la unul din capetele vagonului. Iar restul vagonului e gol.
Mancarea in tren nu este asa de scumpa pe cat s-ar crede. Am mancat o portie de piure cu friptura de porc si era ceva mai ieftina decat o gasesti intr-un restaurant. drooling
Romanii mor fara alcool. Asa ca isi iau cu ei rezerve strategice (bere, vin, tuica) din care mai trag cate un gat la intervale regulate.
Si uimitor… trenurile nu prea mai au intarzieri.

, ,
10 Comentarii
 1. Alexandru Giurca :

  A zis pe data de 3 februarie, 2009

  Se pare ca e mai bine decat atunci cand am mers eu ultima data cu un tren. Nu puteai sa intri in baie, si trenul nu era un accelerat ci era un rapid.

  Uite aici o poza cu un accelerat din Germania si aici una cu un ICE(Intercity Express)

 2. kingquizz :

  A zis pe data de 3 februarie, 2009

  Trenul romanesc a ajuns sa coste mai mult decat o calatorie similara cu autocarul.

 3. Andrei :

  A zis pe data de 3 februarie, 2009

  Hmm… nu cred. Inca e destul de ieftin cu trenul. Iar daca e vorba de calatorii pe distante mari, clar trenul este mai indicat.

 4. popescul :

  A zis pe data de 3 februarie, 2009

  ma bucur sa aud ce ai scris mai sus,dar iti vine sa crezi ca desi am 18 in spate nu am fost niciodata cu trenul? nici mie…

 5. Andrei :

  A zis pe data de 3 februarie, 2009

  Esti tanar, ai timp. Nu te panica.

 6. leonid :

  A zis pe data de 3 februarie, 2009

  Am observat o chestie nasoală pe drumul Bucureşti-Iaşi cum că Rapid-urile nu au prize (nici la clasa I-tâi) pe când Intercity-urile au priză şi la clasa 2-a. Bine, în Intercity parcă nu mai e atâta mitocănie şi prost gust, parcă nici pe ruta Timişoara Bucureşti nu e. Nu vă recomand Iaşi Timişoara decât pentru experienţe extreme (mai ales în ianuarie, februarie).

 7. leonid :

  A zis pe data de 3 februarie, 2009

  În Rapid la clasa 1-tâi nu sunt prize.

 8. Andrei :

  A zis pe data de 3 februarie, 2009

  Ciudat, eu am fost la Iasi saptamana trecuta si am avut prize atat la dus cat si la intors.

  Ploiesti Sud (12:46) – Iasi (19:01) Rapid, clasa a 2-a
  Iasi (06:06) – Ploiesti Sud (12:25) Accelerat, clasa 1-a

 9. popescul :

  A zis pe data de 3 februarie, 2009

  nu,nu,m-ai inteles gresit:n-o sa merg in viata mea cu trenul,mi se pare o mare porcarie.ori ma duc cu masina,ori cu autobus ceva,in niciun caz cu trenul.am eu o fobie fata de carutele alea pe sine,desi nu am fost niciodata cu ele…

 10. Andrei :

  A zis pe data de 3 februarie, 2009

  Sa stii ca nu musca. winking
  Iar pe distante lungi e mai confortabil decat in autobuz.
  Dar in fine… treaba ta. tongue


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*