Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis într-un mesaj cu ocazia începerii noului an şcolar că „toaletele din fundul curţii sunt o ruşine” şi trebuie să dispară definitiv într-o ţară europeană.
„Şcoli şi grădiniţe deschise! Fără restricţii! Aceasta este normalitatea unui început de an şcolar, cu părinţi şi bunici care sunt alături de copiii şi nepoţii lor în prima zi de şcoală! Cu multă emoţie şi speranţă, cu şoapte de încurajare la ureche şi fără separare la gardurile şcolii. Este primul pas pentru a face uitaţi aceşti doi ani grei şi lungi, cu o pandemie extrem de prost gestionată care a lăsat urme adânci asupra copiilor. Lucrurile s-au schimbat din acest punct de vedere, dar nu este suficient. Trebuie să înţelegem că #RomâniaEducată trebuie să funcţioneze pentru toţi, nu doar pentru elitele privilegiate. Toţi copiii, inclusiv cei din familii cu venituri mici, trebuie să aibă acces la educaţie de calitate”, a scris Ciolacu, luni, pe Facebook.
Acesta a adăugat că investiţiile în infrastructura şcolară sunt esenţiale şi ele trebuie să continue.
„Toaletele din fundul curţii sunt o ruşine şi ele trebuie să dispară definitiv într-o ţară europeană. Dar trebuie să ne asigurăm că toţi copiii vor beneficia de sistemul de educaţie. De aceea, PSD va fi o voce puternică la dezbaterile din Parlament pe tema noilor legi ale educaţiei pentru a corecta orice discriminări şi inechităţi! Succes tuturor în noul an şcolar”, a adăugat Ciolacu.
Este așteptată săptămâna viitoare și reacția președintelui Klaus Iohannis, care privește cu îngrijorare acest subiect, din fundul curții.
Problema toaletelor din fundul curții evidențiată de Ciolacu nu este doar o chestiune de infrastructură, ci reflectă o lipsă profundă de preocupare față de condițiile educaționale de bază. Am ajuns să înțelegem că educația trebuie să fie accesibilă și demnă pentru toți copiii, nu doar pentru cei privilegiați. Din experiența mea, îmbunătățirea condițiilor fizice ale școlilor aduce nu doar confort, ci și un mediu propice dezvoltării armonioase a elevilor și motivează profesorii să fie mai implicați. Acest subiect ne amintește cât de important este să investim inteligent și echitabil în viitor, pentru ca educația să fie un drept real și egal pentru toți.