Cel mai bun peste

Nu sunt pescar, desi in copilarie cascam zile in sir pe malurile apelor …poate, poate agat un somn. Nu a fost asa, in cele mai multe situatii ma agata somnu si nu unul care sa masoara in kilograme, ci unul de cateva ore. De ceva timp pot spune ca respect o regula auzit de pe la batrani; nicio masa fara peste, doar ca regula mea e un pic adaptata; nicio saptamana fara peste. Nu e mult dar e mai bine odata pe saptamana decat deloc. Am incercat mai toate felurile de peste si pot spune ca e foarte dificil sa stabilesc care e cel mai bun peste.

poza somon

Si aceasta nu doar din cauza faptului ca fiecare dintre noi prefera altceva, dar personal am mancat pastrav de exemplu foarte gustos, iar in alte dati pastravul de la acelas revanzator ( Real) avea un gust total diferit. Nu compar pastravul pescuit cu cel din pastravarie, e logic sa existe o mare diferenta. Dar diferenta este mare si intre pastravul de la o pastravarie la alta. La fel si cu restul pestilor.

Totusi daca e sa pun in balanta ceea ce se gaseste pe piata, as putea face un mic clasament cu cel mai bun peste;

Cel mai bun pastrav pe care l-am mancat a fost cumparat de la pastravaria din Valiug, cel mai prost pastrav era din import Italia, orbil la gust.

Crapul nu este un peste care sa ma incante prea mult, indiferent de sursa ramane pentru mine pe orice loc dar niciodata pe locul intai.

Stiuca este un peste bun, dar conteaza foarte mult modul de preparare, varianta simpla prajit si condimentat nu ii se potriveste.

Somnul, personal mi se pare un peste greu, chiar gretos.

Somonul este un peste bun dar si scump, cu toate astea in tara de origine nu prea este consumat, ceea ce pentru noi e o delicatesa, cica e foarte periculos fiind crescut intensiv.

Dorada un peste excelent, un pret excelent, 24 de lei kilogramul, fiind pescuit mi se pare un pret foarte bun.

Salaul imi place, mai alesc ca nu este din crescatorii, la capitolul ciorba de peste cea de salau cred eu ca estea cea mai buna.

Macroul, un peste bun, imi place afumat, are cel mai bun pret, o varinata economica excelenta.

Tonul, am cumparat o data de la Real in stare proaspata nu mi-a placut deloc, probabil modul de preparare e unul mai special.

Daca ar fi sa aleg din lista de mai sus, as alege doua feluri de peste; pastrav de la Valiug si o dorada proaspata. Probabil mai sunt si alti pesti deliciosi, dar nu am gustat eu. Pana la urma o alta mare problema e modul de preparare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.