Ce sanse are Timisoara sa devina Capitala Cultural Europena in 2021 ?

Timisoara se vrea culturala, astfel ca a venit momentul sa candideze pentru Capitala Culturala Europeana in 2021. Personal nu stiu ce sa spun, Timisoara e frumoasa, sau a fost frumoasa insa are limitele ei. Mi-as dori sa fie Capitala Culturala Europeana in 2021, dar sunt si realist, nu prea are cu ce. Stiu mai e pana in 2021, insa in 20 de ani nu s-a reusit terminarea inelului de centura…Ce s-ar putea intampla pana in 2021 ?

Poate reusesc sa faca ordine in cazul cladirilor istorice centrale retrocedate romilor si care au fost transformate in palate cu turnulete. Sau poate n-am inteles eu bine si se vrea o varianta mai indiana in ce priveste Capitala Culturala Europeana in 2021. Pana atunci e posibil ca in Timisoara populatia de tigani sa fie de doua ori cat restul….si atunci ce vom face?…Probabil toata tematica va fi una cu si despre romi…Adica cate o nunta, botez, ba si o inmormantare din alea cu fast si gata programul artistic. Cateva negocieri pentru puradei care vor urma sa fie insurati, maritati..Si evenimentul va fi unic.

Revenind la lucruri mai serioase, cum spuneam si mai sus ar fi excelent sa ajungem sa gazduim un astfel de eveniment, dar nu cred ca avem sanse. Suntem in urma cu multe lucruri ca sa putem sa ne gandim la asa ceva, chiar daca evenimentul va fi peste 8 ani. Dar probabil e si aceasta candidatura un motiv de cheltuiala inutila din bani publici, din ce am inteles deja s-au cheltuit cateva zeci de mii de euro pe tricouri, pliante si cani…

Ce sa ii faci, dupa palmieri, metrou subteran, asta ne lipsea tricouri si cani personalizate…

7 comments

  1. Timisoara are nevoie sa iasa in fata, altfel se va pierde pe drum, in ultimi ani nu s-a facut nimic. Zero barat, asta e Timisoara acum, poate cu acest eveniment, cadidatura se va face ceva..sper.

  2. Sunt sanse foarte mari inca. Pacat ca nu se face un branding pe acest oras, cu o investitie mica, s-ar vedea rezultate fenomenale.

  3. In 8 ani Timisoara se poate schimba in mult bine. Asta depinde in mare parte de locuitorii si conducatorii ei.

    Sper din suflet ca Timisoara sa nu ajunga precum Constanta care de ceva timp nu mai are nici un sarm … aici totul se investeste in statiunea Mamaia … un loc din ce in ce mai fitos.

  4. Timisoara,dupa cum stim cu totii a fost centrul „revolutiei”si cu tot respectul eu cred ca are tot meritul sa devina o viitoare capitala europeana,ca sa nu fi fost in zadar jertfa tinerilor nostri care si-au dat viata pentru o schimbare in bine,din pacate!

  5. Vasile@

    Toata lumea isi doreste ca Timisoara sa devina Capitala Culturala a Europei, dar cu adminstratia actuala nu se poate. Sistemul nu functioneaza, ba mai mult e praf si plin de capuse care storc pana la ultimul banut din visterie.

  6. Vrea Timisoara, insa din pacate proiectul depus de Cluj pare mai viguros. Eu nu stiu la Timisoara prea multe festivaluri. La Cluj sunt o sumedenie.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.