Ce e aia o telenovela ?

O problema grava, cum se defineste o telenovela ? ­čśĽ
Cum iti dai seama daca un serial e telenovela sau nu ? :-w

Are cineva o explicatie logica si coerenta?
Multumesc.

16 comments

  1. Scenariul cunoscut inca din primul episod, expresiile actorilor, numele filmului si lista poate continua.

  2. O scurta definitie ar fi…”capodopera”’ realizata cu :
    actrite care pot aricula multe cuvinte pe secunda …nu conteza prea mult ce spun…dar tebuie sa vorbeasca cu pasiune…sa arate ”mortal” …sa se filmeze cu cel mult o camera video…cameramanul poate sa fie si amator….actiunea sa se petreaca intr-o camera..cel mult doua …hai si putzin in fata usii….iar coloana sonora sa exemplifice in totalitate actiunea..(sa acopere un segmetul de piata cat mai larg..analfabeti….chiar si nevazatori..) si in final cat mai multe episoade…..de alfel toate ”surprinzatoare”

  3. Stiu ca ai dori o explicatie logica si coerenta, insa (din pacate sau din fericire, fiecare cum doreste…) telenovela poate fi chiar viata pe care o traim!

  4. Viata normala si fericita nu se regaseste in telenovela, Andrei si Iza! Telenovela, cred ca reprezinta „imaginatia” regizorului si a scenaristului! In orice caz, e realizata sa fie vanduta usor si sa ocupe mult timp nefericitilor si celor ca nu-si apreciaza viata personala si de famile si „viseaza” la „Vai, ce print pe cal alb am pierdut!” Dar, fiecare cu parerea personala!

  5. ceva in foarte multe episoade, special pentru femei plictisite. Conversatiile se fac numai in tipete, muzica de obicei lipseste ca sa se auda zumzetul dulce al camerei de filmat. Sentimentele se exprima numai la modul exagerat :ris isteric urmat de plins in hohote. Daca urmeaza o nunta trebuie sa astepti 20 de episoade mai intii (desi mai sint doar 2 zile in film). Nunta va tine si ea vreo alte 30 de episoade. Binecunoscutele cat-fights, paruielile intre amante la ordinea zilei. Barbatii au comportament colonialist, deh, posesori de sclavi, femeile se vor purta ca sclavele in consecinta, altfel vor fi respinse. Nu se vor folosi copii sau animale, este prea scump si laborios.

  6. Explicatia mea ar fi ca o telenovela contine niste imagini mai mult statice si conteaza mai mult ce se spune decat ce se vede iar un film serial e bazat pe imagini dinamice indiferente ca e de dragoste de actiune sau comedie.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.