Ce a insemnat Let’s Do It, Romania

Cand am iesit azi dimineata pe afara, erau niste prin copii prin parc, adunau gunoaie. Evident, pentru campania Let’s Do It, Romania.
Cu manusi, saci, profesori supraveghetori, poze, tot tacamul.
Chiar ma gandeam, uite aici elevi responsabili. Viitorii oameni de baza ai tarii. =D>

Peste vreo 2-3 ore, am trecut inapoi spre casa.

Aproape terminasera. Baietii strangeau frumosii sacii de la fete, a venit apoi o masina de gunoi si i-a adunat pe toti. Sacii, nu elevii. 😀

S-a terminat distractia, unii au plecat spre casa, sau spre alte locuri insa majoritatea au ramas in parc.
S-au dus la un magazinas de alaturi, si-au luat pungi de seminte si au inceput sa le scuipe tacticos.
PE JOS. 😐

Deci asta inseamna de fapt o campanie de genul Let’s Do It, Romania. Majoritatea participa pentru ca da bine, pentru a se poza prin locuri noi sau pentru ca sunt fortati.
5% participa din covingere. Ca pot schimba ceva sau ca fapta lor poate aduce o diferenta.

Din pacate, si asta o stie cam toata lumea dar multi nu vor sau nu pot sa o recunoasca, noi (ca popor) suntem necivilizati. Needucati. Iar asta nu nu stiu daca se va schimba vreodata… 8-|

33 comments

  1. Actiunea pana la urma e laudabila, insa mai e cale lunga. Cand din masini de lux zboara peturi de pastic si alte mizerii………….iar la volan e un domn trecut de 40 de veri sau primaveri…………..ce sa te mai astepti de la cei tineri………..Nu toti dar unii dintre ei.

  2. e bine ca au iesit sa faca curatenie, e rau ca au aruncat seminte. in zona ta asta s-a intamplat, dar nu peste tot. presupun ca stai in bucuresti 🙂
    in alte zone ale tarii chiar au ajutat mai mult

  3. Romania can`t do it… Nici acum, nici la urmatoarea actiune de genul asta… Probabil niciodata…

  4. Am vazut acum la stiri. Este buna initiativa. Bun…am inteles aia au aruncat pe jos. Dar de ce noi romanii ii vedem doar pe aia care fac rau. Nu va ganditi ca-i acoperim pe cei care s-au dedicat acestei campanii ? Totusi sa ne gandim ca nu exista padure fara uscaciuni. Asta este. Pacat ca unul strica totul.

  5. Ce te face sa crezi ca MAJORITATEA participa pentru ca da bine? Doar pentru ca ai vazut cativa copii ca scuipa seminte pe jos dupa ce au strans gunoiul nu inseamna ca MAJORITATEA voluntarilor procedeaza la fel. Pe deasupra una e sa arunci o sticla de plastic in iarba si alta e sa arunci seminte. Afla ca semintele sunt biodegradabile 😛 Da, am participat la actiunea celor de la „Let’s do it Romania!”, desi am fost constienta dinainte sa ma inscriu ca e imposibil sa faci curatenie intr-o singura zi in Romania. Traim intr-o tara foarte jegoasa. Merita sa faci poze mormanelor de gunoi ca sa vada si cei care nu s-au implicat cum arata tara in care traiesc. Acest proiect este o campanie pentru educarea cetatenilor, din aceasta cauza se fac poze.

  6. P.S.: In echipa mea au fost vreo 8 fete si un singur baiat care nici macar nu e roman, ci francez.

  7. Cine esti tu ca sa ii judeci pe cei care au participat la „Let’s do it Romania!”? Daca ai fi fost voluntar as fi inteles indignarea ta.

  8. Se lasa cu cearta 😐 .Sunt pareri pro si contra.Categoric cojile de seminte, ca de la asta a inceput totul, sunt biodegradabile, dar totusi…chiar voluntarii in persoana sa faca asta?Si da, unele persoane chiar au participat la aceasta intrunire pentru ca da bine, dar intr-o proportie foarte mica.Si eu am vrut sa particip dar in Braila nu am stiut unde si cum se face acest lucuru.In Brasov nici atat, pentru ca am fost plecat.Deci, poate next time cu siguranta.E bine sa dai un exemplu bun tarii. 🙂

  9. Laurentiu, sunt de acord ca tinerii care au aruncat semintele pe jos au gresit. Pe mine ma deranjeaza propozitia „MAJORITATEA participa pentru ca da bine, pentru a se poza prin locuri noi sau pentru ca sunt fortati.”. Cuvantul „majoritatea” nu are ce cauta in acea propozitie. Este nedrept sa arunci cu noroi intr-un astfel de proiect.

  10. Licurici, actiune a fost misto, s-a mai eliberat din gunoi. Insa toata lumea stie ca noi, ca popor, suntem necivilizati. Si asa am ramas si in continuare cu sau fara actiuni de tot felul.
    Asta e realitatea si orice ai face nu se schimba nimic. 😛

    In Romania nu merge treaba cu actiuni, campanii sau alte chestii din astea. Pentru a reusi ceva e simplu: o lege asspra care sa si fie pusa in aplicare. Daca nu stie de frica romanul face tot cum vrea el. 😀

  11. Dragul meu, n-a murit nimeni din cauza optimismului pana acum 🙂 Nu-mi fac iluzii, dar nici nu ma dau batuta asa usor.

  12. Sunt de acord,nu sunt sigura cu cine,ca MAJORITATEA participa la astfel de campanii doar ‘ca sa dea bine’. Exemplul concret: anul trecut s-a organizat o astfel de campanie in fostul meu liceu,iar MAJORITATEA elevilor au fost cei care aveau nevoie de micsorarea numarului de absente. Judecati si voi…

  13. Nu conteaza ce i-a motivat sa mearga, important e ca fiecare a strans cel putin un sac de gunoi. Daca in urma acestei actiuni reusim sa convingem macar o mana de nesimtiti ca natura trebuie ocrotita, atunci proiectul a avut succes :).

  14. Pai nimeni nu zice ca actiunea nu a avut succes. Chiar a avut succes. Si 3-4 oameni poate chiar au fost convinsi sa fie putin mai nesimtiti.
    Restul de 20 de milioane isi vad de ale lor

  15. Pingback: România din şanţ « Teama de trepte
  16. E bine ca s-a intamplat ceva totusi.Si nu ar trebui sa se intample doar o data pe an, sau mai rau, o data la nu stiu cati ani.Ar fi foarte corect, ca odata cu venirea primaverii, o data la 2 saptamani/o luna sa se faca o astfel de miscare.Pe langa legile aspre care lipsesc, eu zic ca ar insemna foarte mult 🙂

  17. nu cred ca erau aceeasi, cei ce mancau seminte 😀
    si tot odata nu cred ca doar 5% participa pentru ca isi iubesc tara si le pasa. ;)) Nu stiu…nu cred!

  18. Ar trebui sa se faca mai des astfel de actiuni, si cred ca educatia vine pana la urma din familie, dar daca parintii sunt prea ocupati…… Tin minte pe vremea lui Ceausescu ne scoteau la curatenie regulat.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.