Cafea aromata

Nu consum cafea, insa mai toti cunoscutii apreciaza gustul acestei licori. Nu stiu sa diferentiez cafeaua dupa miros sau alte caracteristici, dar este adevarat ca imi place sa miros cafea proaspat macinata. Am discutat astazi cu un coleg de breasla, care activeaza in zona publicitatii mari. Imi povestea ca s-a ocupat de productia unui spot publicitar pentru cafea. Ca la orice productie au primit produsul pentru filmat, in stare perfecta, mai mult chiar au primit ambalajul cafelei separat de produs.

Spre surprinderea sa ambalajul era gata aromat, mirosea a cafea, pe cand cafeau nu prea. ..Deci,pana la urma aroma cafelei nu e tocmai aroma, ci mai degraba un parfum sintetic cu care este impregnat ambalajul. Un brand nou de fapt nu e decat un nou parfum, boabele sunt aceeleasi dar la alt pret.
Nu m-ar suprinde daca maine am transforma apa in cafea doar cu ajutorul unui spray.

10 comments

  1. Nici eu nu sunt mare consumatoare de cafea , dar recunosc cafeaua buna dupa aroma, si nu cred ca este ceva sintetic ….

  2. Sunt arome care inlocuiesc orice. Chiar si laptele poate fi „produs” doar din apa, colorant, arome, si adaus de proteine si un pic de grasime.

  3. Oamenii de stiinta americani au inventat inhalatorul de cafeina. Produsul poarta numele Le Whif si contine cantitatea de cafeina existenta intr-un singur espresso, mai exact 100 de miligrame. La dezvoltarea acestui produs a lucrat profesorul David Edwards de la Universitatea Harvard. Le Whif este comercializat la pretul de 3 dolari pentru o singura doza si 8 dolari pentru un pachet cu trei doze. Printre avantajele produsului se numara si faptul ca o „portie” de Le Whif contine numai doua calorii. Le Whif a fost realizat prin reducerea particulelor de cafea, astfel incat acestea sa poata fi inhalate. Produsul urmeaza sa apara pe piata din Marea Britanie in decursul acestui an. Astfel inhalatorul de cafea se alatura celui de ciocolata, aparut anul trecut.

  4. Depinde si de cafea…langa mine este o alimentara care importa cafea proaspata, in saci vidati…pati cand scoate tanti cafeaua si o macina pe loc, n-ai mai pleca de acolo!

  5. Nu obisnuiesc sa beau cafea. Dar presupun ca se aplica metoda ce a fost aplicata si la bere, si anume aromatizarea ei. Cat despre parfumul sintetic, pai ce mai e natural in zilele noastre?:)

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.