zambesc.com RSS Feed

Branza mare

In viata deseori nu facem mare branza desi ne straduim, ne dam toata silinta insa nu ne iese tot timpul. Dar pana la urma cu efort si pasiune sigur facem de-o branza. Povestile de mai jos nu sunt fabule si nici fabulatii, probabil se intampla pe undeva….

Cum se aleg primarii pe la sat :

Branza mare ii face pe multi sa pofteasca la ea si pentru a nu exista discutii, candidatii se vor intrece cu ajutorul branzei. Adica cine va spune branza primul. Toti tipa disperati : ,, branza.., branza „, ca dupa, sa urle si mai tare, dar sunt linistiti de fostul primar si organizatorul competitiei care linistit rosteste: ,, Branza Mare..deci sunt din nou primar ”

sursa foto: Delaco.ro

Doua bunici stateau de vorba:

– Auzi tu Marie am un nepot tare stralucit, toate le stie, in fiecare zi merge la biblioteca cea mai mare din oras, ”Bardezi” se numeste.

– Tu Ana copiii astia toate le stiu, nu mai e ca pe vremuri, acu nu prea zgarie copiii branza, o gusta.

– Sa vezi tu Marie ce imi spuse cand l-am intrebat ce sa ii aduc, o zis ca vrea doar cascaval altceva nimic.

– Cascaval ?

– Da cascaval si eu de fiecare data vin cu branza, fie telemea , fie burduf…

– Si tu Ana i-ai dus cascaval?

– Pai sa vezi; i-am pregatit special cateva felii si l-am pus in veston, ca zice ca merge seara la alta biblioteca ”Bamboo” se numeste, si ii trebe cascaval. Desi nu prea am inteles de ce trebe sa dea cascaval la biblioteca.

– Si ce o zis, i-o placut?

– Marie copiii astia nu apreciaza, dimineata mi-o zis ca ar fi fost ceva de cacao, acu eu am pus doar cascaval,..ma tot gandesc ca poate nu i-a placut. Dar el mi-a cerut cascaval, dar maine ii fac bulz si ii bag asa in bozonar sa nu vada, ca saracu nu stie ce pierde, si sigur i-o fi foame la noapte in biblioteca.

– No Ana sa ma anunti ce zice nepotul de bulz ca si al meu nepot e fan branza si ma gandeam sa ii fac o sorpriza un tort din mamaliguta si branza. Ii
trimit la birou si nu oricum vreau sa fie cu lomanare ca la sorprizele lu’ Maruta…sa iasa scantei. Ca stii cum e: branza dulce mult aduce…

Acest articol este o tema pentru concursul Super Blog 2012

,
Un Comentariu
  1. Filimon Andrei :

    A zis pe data de 20 octombrie, 2012

    Si de la alesul primarilor a iesit vorba „branza buna in burduf de caine”!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*