bab.la – resurse de limbi straine

Pentru ca am primit un email interesant si imi plac oamenii care pun suflet in ceea ce fac, urmeaza cateva cuvinte despre bab.la.

M-am jucat si eu putin pe acolo, mai mult de curiozitate. Nu prea am stat mult, probabil ca siteul devine mai interesant daca vrei sa inveti o limba straina sau ai nevoie de ajutor pentru a traduce din si in alte limbi straine.

Si un mic copy/paste, pentru cine e interesat de problema:
bab.la, un portal interactiv de limbi străine care oferă utilizatorilor 24 de dicţionare de limbi străine, stil wiki, printre care şi român-englez şi român-italian, (http://ro.bab.la/dictionar/romana-engleza/, http://ro.bab.la/dictionar/romana-italiana/). Dicţionarele sunt încorporabile pe orice site sau blog şi sunt gratuite. Traducerea e instantă şi complexă, fără a părăsi ”incinta” blogului tău. Rezultatele includ atât expresii regionale şi colocviale cât şi expresii aparţinând vocabularului de specialitate. Includ de asemenea şi sinonime, pronunţie, exemple de propoziţii şi multe altele. S-a muncit mult atât la ele cât şi la celelalte resurse care mai sunt pe site cum ar fi jocuri, teste (şi ele încorporabile), lecţii de vocabular, toolbar-uri şi alte widgeturi (le poţi vedea aici: http://ro.bab.la/tools-plugins.php). Noi facem tot posibilul să le punem la dispoziţie câtor mai mulţi oameni şi în paralel dezvoltăm şi alte proiecte pentru cei pasionaţi şi interesaţi să înveţe limbi străine. Site-ul îţi permite să creezi chiar şi tu teste şi dacă vrei le poţi lua la tine pe blog, totul fiind gratuit.

3 comments

  1. deci sa inteleg ca nu batem pasu’ pe loc….o sa ma uit si eu ms de sugestie
    enjoy the day!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.