A scăzut numărul puburilor din Marea Britanie

Numărul pub-urilor din Anglia şi Ţara Galilor este cel mai mic înregistrat vreodată, potrivit unei analize publicate luni, care dezvăluie impactul pandemiei de COVID-19 şi a creşterii costurilor asupra acestor localuri populare în rândul britanicilor, relatează AFP şi dpa.

Numărul total al pub-urilor a scăzut cu peste 7.000 într-un deceniu, ajungând la sub 40.000 în prima jumătate a anului 2022, cel mai scăzut nivel înregistrat, a anunţat compania de consultanţă imobiliară Altus Group.

Unele pub-uri au fost demolate sau transformate în locuinţe sau birouri.

Sectorul ospitalităţii a fost zguduit de pandemia de COVID-19, care a condus la închiderea a numeroase localuri în timpul lockdown-urilor şi a provocat o scădere a cererii.

Astăzi, sectorul se confruntă cu alte provocări, în plină inflaţie care a ajuns la 9,1% în luna mai în Marea Britanie, cea mai mare din ultimii 40 de ani.

„Deşi pub-urile s-au dovedit remarcabil de rezistente în timpul pandemiei, ele se confruntă acum cu noi provocări”, a declarat Robert Hayton, preşedintele Altus Group din Marea Britanie, invocând „creşterea costurilor la energie, presiunile inflaţioniste şi creşterile de taxe”.

De la sfârşitul anului 2021 până la sfârşitul lunii iunie anul acesta, 200 de pub-uri au dispărut în Anglia şi în Ţara Galilor. West Midlands, în centrul Angliei, a înregistrat cea mai mare scădere (28 în doar şase luni), urmată de Londra şi estul Angliei, care au pierdut ambele 24 de unităţi.

Potrivit unui studiu realizat de asociaţiile care reprezintă profesia British Beer and Pub Association, British Institute of Innkeeping şi UKHospitality, doar 37% dintre companiile din sector realizează profit. Creşterea costului energiei, bunurilor şi forţei de muncă este menţionată ca principalul factor din spatele scăderii profiturilor.

Emma McClarkin, directoarea generală a British Beer and Pub Association, a cerut guvernului să ofere mai mult sprijin, „altfel riscăm cu adevărat să pierdem mai multe pub-uri an de an”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.