zambesc.com RSS Feed

Inca una cu birocratia

4 Comentarii

Daca nu stiatia unul dintre princiipile aparatului birocratic de la noi este urmatorul: cand e sa iti ia banii, totul dureaza extrem de rapid iar cand e sa iti dea bani totul dureaza extrem de mult.
Si intr-o situatia de genul asta sunt si eu.
Cum am ajuns aici? Simplu si dintr-o prostie. Prostia mea, evident. blushing Citeste in continuare…

, ,

Culmea birocratiei

1 Comentariu

Am un vecin care de 7 ani e plecat la munca in Marea Britanie. Daca tot nu sta aici, omul si-a intrerup gazele, apa, curentul. Altfel, pe fiecare luna, ii aparea si lui de plata o suma modica.
Acum omul s-a intors acasa si vrea sa isi vandul apartamentul. Dar birocratia din Romania ii pune bete in roate. De ce? Pentru ca oamenii de la gaze au o noua lege: vrei sa iti montam contor si sa te racordam la gaze, atunci ia du-te frumusel la toti vecinii sa iti dea cate o semnatura cum ca sunt de  acord cu asta. Deci daca vrei sa ai gaze trebuie sa fie toti vecinii de acord cu asta. big grin
I-au dat si un tabel tipizat pe care sa il completeze: „Tabel Nominal al coproprietarilor care consimt racordarea la gaze a apartamentului nr …”. Acum omul trebuie sa alerge pe la toti vecinii pentru a strange toate semnaturile.
Noroc ca la mine in bloc sunt oameni de treaba si treaba merge relativ repede. Dar ma gandeam, daca era intr-un bloc unde se trezeau cativa oameni ca nu vor sa semneze? Ce facea? Ramane omu fara gaze? Isi baga soba cu lemne , pe curent? Ce ar face in cazul ala? thinking

,