Cat mai investesc firmele in promovarea si optimizarea site-ului

In acest moment putem imparti firmele in doua mari categorii, cele care se bazeaza pe zona online in proportie de cel putin 50%. Si cele care au un site, dar in cele mai multe din situatii site-ul este mai abandonat decat industria romaneasca. Prima categorie are cel putin un angajat specialist in SEO sau un contract cu o firma specailizata in servicii SEO. Ultima varianta mi se pare si cea mai buna, in general o echipa va lucra tot timpul mai bune decat un angajat. Cam aceasta ar fi radiografia in teorie. Mi-e greu sa cred ca o firma cu peste 20 de angajati are o balarie de site de care nu se ocupa nimeni. Si totusi, zilele trecute eram la cumparat cauciucuri la o firma importanta din Timisoara, unde involuntar am surprins o discutie despre SEO.

Patronul respectivei firme se lauda ca are de facut SEO pentru site si nu are timp de altceva. Are de facut comentarii si alte cele, ca altfel nu mai vin comenzile. Ca idee persona trecuta de 50 de ani, probabil mecanic la baza, sau ceva de genul. Povestea era una mai lunga cu explicatii de-a dreptul sf. Dar nu aceasta este esenta. Pare-se ca vresiunea ,, imi fac eu, ca stiu ” se aplica si la acest capitol, lucru confirmat si dupa o discutie cu un specialist in domeniu. Este vorba de un reprezentant al agentia Adcentric , care mi-a confirmat ca patru din zece clienti nu stiu ce presupune partea de SEO. Multora nu li se pare ca fiind un lucru necesar, iar o alta categorie pun secretara sa comenteze pe forumuri , bloguri ca asa se face SEO. De optimizare seo inteligenta nici vorba. Ba mai mult, astfel de strategii ,, trantesc” la un moment dat site-ul de nu il mai ,, ridica ” nimeni.

Din pacate nu e singurul domeniu unde afaceristii vor sa faca totul in regie proprie. Iar cand rezulatele nu apar, ba mai mult site-ul este penalizat dau fuga la ,, urgente” si cer resuscitare, adica servicii SEO atunci cand pacientul este mort si ingropat. Desi partea de online este vitala unei afaceri pare-se ca lucrurile la nivelul firmelor mici, nu prea s-au schimbat. Adica nu exista un buget pentru optimizarea si promovarea site-ului. Este suficient cat au platit acum patru cinci ani cand au facut site-ul. Cam asta e in cele mai multe situatii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.