Avem bio peste tot chiar si la cabinete stomatologice

Sunt adeptul a tot ceea ce este bio, dar parca in ultimul timp cam totul e bio. Astazi am dat in drumul meu peste un cabinet stomatologic care in denumirea sa are si ceva bio. Centrul Dentar Biodentarium, suna destul de bio :). Nu cunosc domeniul si nici firma, insa parca nu ma convinge mai deloc partea bio din denumirea cabinetului. Nu cred ca unu, doua, maglavaisuri bio folosite, pot incadra o institutie la ,, bio”.

Mai hoo, ca e prea mult bio peste tot

Bio vinde si aceasta fara sa faca nimeni studii de piata, e un lucru cert. Problema e ca unor produse eticheta de bio chiar nu le prea poate aduce un plus. Ba mai mult poate jigni intelectul clientului.

Minciuna, chiar si cea stilizata, nevinovata, poate pricinui probleme. Pana la urma si bio asta trebuie sa fie mai cu limita, altfel nu vom mai stii ce e bio cu adevarat si ce nu. Sunt sigur ca si chinezii ar vrea sa puna eticheta cu bio pe toate produsele lor. Ba chiar si americanii ar fi in stare sa treaca un ,, bio” pe rachetele patriot.

Cum o fi cu implantul dentar bio sau plomba bio ?

Cu riscul de a ma repeta, nu le am cu stomatologia, insa parca nu prea vad nimic bio in acest domeniu. Adica nimic mai bio decat la alte cabinete stomatologice decat daca clinica cu pricina se incadreaza undeva in urmatoarele scenarii :

– Dintii folositi la implant provin de la tarani, care au mancat bio, nu au fumat, baut, nu s-au imperecheat decat in pozitia standard, etc. Cam greu asa ceva, plus ca mai toti taranii au probleme cu dantura. Si mai degraba vand un rinichi decat dinte.

– Sau poate dintii folositi la implant sunt din cartofi cultivati bio. Adica se ia un cartof crud si se ciopleste un dinte, e cam de unica folosinta. Nu se poate manca cu el, il folositi doar pentru pozele de pus pe facebook..Asa sa moara vecinii ca v-ati tras un dinte nou.

– Sau poate e vorba de vreo plomba bio, ceva pe baza de extract din urzici si lut galben…Habar nu am, o fi posibil ?

– O fi bio maglavaisul cu care se curata bormasina care face freza la dintii..

In fine sunt multe scenarii posibile, iar in felul asta va fi totul bio, cu numele evident.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.