O noua moda in Japonia: turism prin toalete publice

Contra sumei de 33 de dolari de persoana, intr-un district din Tokyo turistii pot face un tur al… toaletelor publice.

Este un nou trend in turismul din capitala nipona, iar vizitatorii nu sunt doar japonezi, ci si multi turisti straini. Toaletele publice vizitate au fost construite in 2020 si au dotari exceptionale. Unele sunt constructii pline de fantezie, semnate de arhitecti celebri. Altele sunt mai rustice, insa doar la exterior.

Turistii din Statele Unite sau din Franta, de exemplu, spun ca sunt uimiti de cat de multe toalete publice sunt in Japonia. “In tara mea, oamenii pur si simplu nu merg la toalete publice” – spune  Penelope Panczuk, turista din Franta.

“Intunecoase, murdare, urat mirositoare – sunt cuvintele care vin oricui in minte atunci cand e vorba de toalete publice. Noi vrem sa demonstram contrariul. Sunt curate si luminoase” – a explicat directorul unei organizatii turistice din Tokyo.

Initial, proiectul reamenajarii sau amplasarii de toalete moderne in cartierul Shibuya a fost gandit strict pentru uzul obisnuit. Apoi, autoritatile locale, vazand ca au iesit nici mici opere de arta, s-au gandit sa includa toaletele in circuitul turistic.

MM

One comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.