zambesc.com RSS Feed

Multivitaminele sunt bune sau rele? Afla ce legatura au cu cancerul si bolile de inima

Multivitaminele au ajuns sa fie cele mai cunoscuti suplimente din lume. Oamenii au ajuns sa creada ca multivitaminele imbunatatesc starea sanatatii.

Cat de adevarate sunt toate aceste benefii ?

Hai sa descoperim impreuna ce sunt multivitaminele, ce contin si care este legatura lor cu bolile de inima si cancerul potrivit Activinfo.

Multivitaminele sunt suplimente care contin vitamine si minerale iar uneori sunt realizate si din alte ingrediente. Acestea se pot gasi sub forma de tabelete, capsule, jeleuri, sub forma lichida sau pudra.   De cele mai multe ori multivitaminele se administreaza de doia ori pe zi dar cel mai bine este sa respecti recomandarile din prospect.

Multivitaminele contin 13 vitamine sic el putin 16 minerale. Trebuie sa mai stii si faptul ca nutientii si vitaminele mai pot fi derivate din alimente reale sau create in laborator.

Bolile de inima sunt principala cauza a mortalitatii la nivel mondial. Unele studii realizate au demonstrate faptul ca multivitaminele pot preveni bolile de inima pe cand altele arata ca nu au niciun efect.  Studiile realizate in ultima perioada au demonstrate ca multivitaminele nu reduc riscul de aparitie a infarctului, a accidentelor vasculare sau a mortalitatii.

In privinta canerului parerile  sunt impartite.  In timp ce unele studii sugereaza ca nu exista riscuri de aparitie a cancerului alte studii sustin ca multivitaminele cresc riscul de aparitie a cancerului.  Nu trebuie sa consumi multivitamine in doze mari deoarece reprezinta un pericol pentru sanatate. Chiar si mineralele iti pot afecta sanatatea daca le vei consuma in doze mari.  Multivitaminele nu sunt recomandate pentru toate lumea. Femeile insarcinate sau cele care alapteaza nu ar trebui sa consume multivitamine inainte de a discuta cu un medic. Anumiti nutrienti sunt ideali pentru sanatate in timp ce altii pot fi extremi de periculosi.

Acceseaza https://www.activinfo.ro/sanatate/ si vei gasi toate informatiile de care ai nevoie pentru a te pastra sanatos si pentru a preveni bolile.

Un Comentariu
  1. Bogdan :

    A zis pe data de 4 ianuarie, 2020

    Si eu folosesc si da, ai dreptate, trebuie facuta o analiza atenta, impreuna cu un medic asupra necesitatilor de vitamine. Pot fi intr-adevar daunatoare.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*