Invitații de nuntă: 15 sfaturi practice

principala

Pentru oaspeții dvs., nunta începe cu invitațiile. Sfaturile noastre vă vor ajuta să faceți o primă impresie de neuitat!

  1. DECIDEȚI ÎNTÂI CELE MAI IMPORTANTE ÎNTREBĂRI DE PREGĂTIRE

Alcătuirea listei de invitați, împreună cu bugetul și alegerea conceptului, ar trebui să fie în fruntea listei de sarcini înainte de nuntă. Odată ce v-ați decis asupra numărului total de invitați, stil, locație și ați rezolvat toate problemele financiare, treceți la detalii.

secundara 1

La urma urmei, fără să cunoașteti bugetul total, rișcati să cheltuiti mult mai mult pe invitații decât va puteți permite, iar fără o idee aproximativă despre conceptul nunții, nu veti putea alege designul potrivit.

  1. CALCULATI CORECT TIMPUL

Invitarea oaspeților la nuntă ar trebui să fie cu aproximativ 8-10 săptămâni înainte de ceremonie, ceea ce înseamnă că ar trebui să contactați designerul în avans (aproximativ 3 luni înainte de eveniment) – astfel încât să aveți timp să vă gândiți la detalii, să ajungeți de acord asupra aspectului și tipăriți invitatii de nunta.

  1. SPECIFICATI CINE ESTE INVITAT

Invitația ar trebui să definească clar componența invitaților: este permis sau nu să veniti cu copilul, să luati un însoțitor/ însoțitoare cu dvs. Dacă nu furnizați aceste informații, riscați să vedeți oaspeți neinvitați la evenimentul dumneavoastră. Cel mai bun mod de a evita acest lucru este să tipăriți invitații personalizate care să indice exact pe cine invitați. În același timp, eticheta permite tipărirea unei invitații pentru un cuplu sau o familie cu un copil.

  1. TEXTUL INVITATIEI

Poate fi strict și concis sau mai informal – în orice caz, invitația ar trebui să conțină următoarele informații:

  • Numele tinerilor căsătoriți
  • Data nunții
  • Locul și ora ceremoniei
  • Locul și ora banchetului/ mesei de fourchet
  • Data până la care tinerii căsătoriți ar dori să primească un răspuns
  1. INFORMAȚII SUPLIMENTARE

secundara 2

Este mai bine să plasați toate informațiile suplimentare pe o foaie separată. Aceasta include:

Informații de contact (telefoanele tinerilor căsătoriți, locul nuntii).

Dorințe de cod vestimentar

Informații despre posibilitatea de a aduce copii cu dvs.

Indicații detaliate către locul evenimentului (important mai ales pentru oaspeții din alte orașe).

  1. LISTA CADOURILOR

Alegerea cadoului pentru nuntă este o sarcină destul de dificilă pentru un invitat. Ar trebui să indice sau nu cadourile dorite în invitație? Fiecare cuplu decide individual această întrebare. Cineva este mai practic și nu vrea să primească trei cuptoare de pâine identice, cineva consideră transferul de cadouri lipsit de tact.

În acest caz, vă sfătuim să orientați oaspeții pur și simplu cu frazele generale „ceva pentru o petrecere de inaugurare a casei”, „în pușculiță pentru o lună de miere”, dar să nu o limitați financiar pentru a nu-i pune într-o poziție incomodă. Aceste informații trebuie plasate pe o foaie suplimentară a invitației.

  1. PRECIZAȚI ORA EXACTĂ LA CARE INCEPE CEREMONIA

Invitarea oaspeților în avans, astfel încât să fiti sigur că nu vor întârzia la ceremonie iar a-i face să aștepte este cel puțin nepoliticos. Dacă începutul ceremoniei este planificat la ora 15:00, atunci indicați această oră în invitație. Și dacă sunteti îngrijorat că cineva va întârzia, programti o masa de bufet de bun venit cu jumătate de oră înainte de începerea ceremoniei, astfel încât invitații să aibă timp să se adune, iar dacă cineva întârzie, nu va rata cel mai important lucru!

  1. ARĂTAȚI CA VA PASĂ

O invitație este, de asemenea, un semn de atenție pentru oaspete. Invitațiile tip șablon care sunt tipărite în același mod arată indiferent, așa că făceți-va timp pentru a scrie de mână numele invitaților sau evidențiați-le inserând ortografii care sunt familiare doar pentru voi doi.

  1. VERIFICATI ORTOGRAFIA

De preferat de două ori. Și separat – ortografia numelor și prenumelui oaspeților. Va fi păcat dacă se va constată o greșeală de tipar în invitații, al cărui design v-ati gândit atât de mult și cu minuțiozitate. În plus aceasta semnifica costuri suplimentare pentru retipărire.

  1. ÎNTREBARE FINANCIARĂ

Rețineți că invitația devine mai scumpă în funcție de materiale, proces tehnic, design individual. De exemplu, invitațiile făcute manual de un caligraf sau artist profesionist vor fi întotdeauna mai scumpe decât cele tipărite într-o tipografie.

secundara 3

Dar nu vă faceți griji dacă nu aveți sume mari în buget pentru tipărire: puteți găsi modele de invitații pe internet sau puteți crea propriile modele. Și dacă aveți un număr mic de invitați, puteți chiar să vă faceți propriile invitații. Nu va fie frica ca vor fi imperfecte, dar cu siguranță vor fi unice!

  1. DECORUL TREBUIE SA CORESPUNDA STILULUI NUNTII

Invitația dă tonul pentru întreaga ceremonie – luând-o în mână, oaspetele ar trebui să înțeleagă imediat ce îl așteaptă: o sărbătoare pompoasă sau o petrecere prietenoasă în sanul naturii. Dacă planificati o nuntă romantică, cufundată în bujori roz, imprimarea acuarelă în nuanțe deschise este mult mai potrivită pentru aceasta, decât un design laconic și strict. Pentru o nunta rustica puteti folosi hartie kraft, iar pentru o nunta de lux intr-un restaurant rafinat invitatiile ar trebui sa fie si ele luxoase: de exemplu, realizate in tehnica de tipar de inalta calitate.

  1. SCRIETI DIN SUFLET!

Invitați oameni la o ceremonie, nu la un eveniment formal, așa că încercați să evitați chestiile ce tin de cancelarie, formularea oficială, textul prea strict. Nu „creați un text de invitație”, ci pur și simplu invitați fiecare persoană la nuntă, adresati-va în mod special.

Puteți alege o formulare mai clasică și mai concisă, sau să scrieți un text personal pentru fiecare invitat (cu excepția cazului, desigur, nunta este mică) cu amintiri și emoții. Textul invitației poate fi scris chiar și în versuri, iar glumele bune nu il pot strica! Principalul lucru este să nu căutați șabloane gata făcute pe internet, nu doriți ca nunta dvs. să arate ca sutele altele, nu-i așa?

  1. ATENȚIE LA MATERIALE

Cheia unei invitații frumoase este un design elegant și hârtie de înaltă calitate. Alegerea acestuia depinde de metoda de imprimare (digitală, tipar, serigrafie, în relief sau pictat manual). În același timp, hârtia poate fi simplă, groasă sau artizanală, moale, catifelată sau în relief. În plus, puteți decora invitațiile cu panglici de mătase, flori proaspete sau sigilii de ceară. Sau chiar faceți invitații din sticlă, folie, lemn tăiat sau țesătură.

  1. MAI MULTĂ INDIVIDUALITATE!

La nunta dvs. vor fi prezenti cu siguranță invitați de diferite vârste și grade de intimitate: rude, prietene, colegi de muncă. Prin urmare, textul invitațiilor poate diferi ușor. Pentru părinți, ceva sincer, emoționant este potrivit, pentru prieteni – în mod jucăuș, pentru colegi – un stil concis, mai formal. De regulă, se obișnuiește să se facă referire la „dvs.” în invitații, dar pentru prietenii apropiați, va fi mai natural și mai familiar să se facă referire la „tu”.

  1. VERIFICAȚI RĂSPUNSUL

După ce invitațiile au fost tipărite, semnate și plasate in plic, este timpul să le inmanati oaspeților. Puteți face acest lucru personal sau trimite invitații prin poștă – este important ca invitații să primească invitațiile din timp. Și pentru a nu vă încurca cine și-a dat deja răspunsul și cine ar trebui să fie sunat în continuare, folosiți tabelul de la organizatorul nostru.

Informatie prezentata de situl Lux-Cards.ro unde puteti gasi cele mai deosebite Invitatii de Nunta si Botez !

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.