zambesc.com RSS Feed

Doar varza, fara creier

Nu e vorba de vreo reteta culinara si nici nu cred ca se potriveste combinatia de creier cu varza in bucatarie. In viata insa pentru a alege o varza ai nevoie si de ceva creier. Daca saptamana trecuta in Real o doamna imi demonstra cum se alege fasolea, mestecand boabele iar ulterior punandu-le din nou pe raft, astazi o alta cucoana mai in varsta s-a dat in spectacol in Auchan.

Evident ca o gospodina vertiabila baba in cauza voia sa aleaga cea mai cea varza. Si cum operatiunea nu e una simpla, atunci cand se doreste ieftin si bun, baba flutura verzele s-o depisteze pe cea mai usoara, cea mai aratoasa…. Si tot asa scotocind prin fundul…gramezii, specialisata noastra a reusit sa darame gramada de varza. Totul spre deliciul celorlalti participanti la cumparaturi, parca eram intr-o comedie de Caragiale.

Nu am reusit sa o surprind in actiune, insa rezultatul actiunii ,, varza ’’ se poate vedea in poza de mai jos, din pacate poze e facuta cu telefonul si asta in miscare :

Probabil va veti gandi ca a fost un accident, eu as zice prostie. E logic sa se darame gramada daca cineva scoate ultima varza din gramada. Tot timpul e mai bun produsul la care nu poti sa ajungi.., acesta cred ca e sloganul multor persoane care isi fac cumparaturile.

Ma intreb cum procedeaza persoana in cauza cand trebuie sa cumpere mac, cirese…Cred ca in Romania ar fi util un curs de bune maniere la cumparaturi, ceea ce e mai grav, in majoritatea situatiilor cei care isi fac ,, de cap’’ sunt persoane mature….

Ce ar trebui sa contina manualul cumparatorului ?

Pai e simplu, reguli de baza, cum ar fi :

– nu aruncati fasolea mestecata inapoi in gramada de fasole de pe raft.
– nu decojiti bananele, se vand cu tot cu coaja.
– nu muscati din fructe, trebuie spalate si achitate mai intai la casa.
– chilotii nu se pot proba.
– nu desfaceti borcanele si sticlele
– nu probati hainele si posetele aflate pe alte carucioare, nu sunt de vanzare, apartin altor clienti.

, , , ,
3 Comentarii
 1. Oanna :

  A zis pe data de 27 ianuarie, 2013

  Sa vezi degustatorii care deschid diverse borcane in care isi bag nasul, mai avem de invatat si cum spui majoritatea celor fara bun simt sunt mai in varsta.

 2. nic :

  A zis pe data de 31 ianuarie, 2013

  Foarte urat asa…mereu se intampla chestii de genul acesta pentru ca pur si simplu oamenilor nu le pasa de cei din jurul lor…!

 3. Dan :

  A zis pe data de 4 februarie, 2013

  laughing)
  Comic si trist in acelasi timp!
  Continuati sa scrieti articole!
  Sunteti tari!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*