Cum economisesti cand esti student

Cum economisesti cand esti student

Viața de student are o mulțime de părți frumoase, dar probabil că ați aflat deja că această viață este și una destul de costisitoare. În lipsa unor venituri consistente, vei avea de-a face cu unele provocări, mai ales dacă trebuie să faci facultatea în alt oraș. Acesta este un motto foarte important de a învăța în această perioadă și cum să-ți economisești banii, astfel încât să te bucuri de mai multe lucruri.

Cum îți economisești mai bine banii?

Bugetul lunar este unul foarte important atunci când ești student. Trebuie așadar să ai o imagine precisă asupra veniturilor, dar și a cheltuielilor lunare cu care ai de-a face. Îți poți nota undeva principalele cheltuieli precum chiria, utilitățile, mâncarea, transportul, dar și alte cheltuieli de bază pe care să le consideri. Îndată ce îți vei identifica cheltuielile, poți stabili anumite sume pentru alte nevoi lunare pe care le vei mai avea. Nu uita și de cheltuielile pe care le mai ai precum sunt materialele didactice și taxele de școlarizare.

Ideal ar fi ca pe toată perioada studentiei să cumperi doar de la supermarket și nu de la magazinul din colț. În supermarket găsești o varietate mare de produse dintre care să alegi, iar prețurile sunt de obicei mai mici. Magazinul din colț percepe de obicei un adaos comercial mai mare și vei ajunge să simți acest lucru în portofel. Poți verifica des cataloagele supermarketurilor și să-ți faci o listă de la care să nu te abati. De asemenea, îți mai poți și achiziționa provizii pentru toată săptămâna. Nu uita să folosești un coș de cumpărături în loc de un cărucior pentru că în acest fel nu vei fi influențat să cumperi mai mult decât ai nevoie.

Cărțile de care ai nevoie se pot găsi și pe internet. Înainte de a începe să cauți cărți în librării sau la diverse edituri, poți avea în considerare și alternative pe care să le ai la îndemână. Ține cont de faptul că unele ebookuri se pot descărca de pe internet chiar și gratis. De asemenea, poți beneficia de oferte speciale, dar și de reduceri suplimentare. Există o mulțime de site-uri unde îți poți cumpăra cărți digitale.

Hainele pot fi și ele cumpărate la reducere sau second-hand. Dacă vrei să-ți reduci cheltuielile, nu-ți tăia complet de pe listă hainele sau încălțămintea. Noile colecții au prețuri pe măsură, dar ține cont și de faptul că există și posibilități de a-ți reînnoi garderoba fără a fi nevoie să faci un efort financiar prea mare.

Pentru a face economii în ceea ce privește hainele, așteaptă mereu perioadele de reduceri. La finalul și începutul sezoanelor, magazinele pregătesc de obicei reduceri destul de mari. În acest fel, ai șansa de a cumpăra articole care au discounturi ce pot ajunge chiar și până la 90%. De obicei, acest lucru se întâmplă la finalul iernii și anume la începutul primăverii sau la finalul verii, atunci când toamna se apropie. Ai în vedere și ofertele promoționale, acestea fiind disponibile pe tot parcursul anului.

Nu strică nici să arunci un ochi prin magazinele second-hand pentru a găsi ceea ce cauți. Este posibil să găsești aici o mulțime de articole de branduri premium. În acest fel, vei economisi o parte din bani în situația în care, de exemplu, îți dorești să achiziționezi o casca de copiat care să te ajute să treci peste orice examen. Un card studentesc te poate ajuta și el destul de mult. Acestea sunt perfecte pentru a face unele economii, de aceea poți ține cont de ele și să te bucuri de toate avantajele pe care astfel de carduri ți le oferă.

Cumpără mereu, așadar, doar strictul necesar pentru că, dacă nu vei face acest lucru, vei ajunge să cheltui mai mulți bani decât ți-ai propus. De asemenea, atunci când mergi în oraș, încearcă să eviți locurile unde trebuie să dai mulți bani și să te axezi pe restaurantele care oferă anumite promoții de care să te bucuri. Acestea sunt de obicei o soluție mai bună pentru tine și îți oferă și posibilitatea de a face unele economii. Având toate aceste lucruri în vedere, vei putea economisi mai ușor și să te bucuri de mai mulți bani la finalul săptămânii sau a lunii.

One comment

  1. Da, acum recomandarile tale sunt de luat in seama, dar pe vremea mea lucrurile erau total diferite cu privire la bani…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.