Agitatie in China dupa ce s-a crezut ca un urs de la zoo ar fi … un om deghizat

O gradina zoologica din China a fost in centrul unei controverse majore, care a pus pe jar internauti din lumea intreaga: e urs sau om ?

Marea intrebare a plecat de la Angela, o ursoaica avand comportament uman. Se ridica in doua picioare si face cu mana vizitatorilor. Are gesturi atat de umane incat vizitatorii, dar si utilizatorii retelelor sociale au acuzat conducerea gradinii zoo din Hangzhou ca a imbracat un om in costum de urs.

Micile pliuri din jurul feselor si coapselor arata ca niște pantaloni supradimensionați, este micuta, iar postura de salut pare teribil de umana… Doar ca, de fapt, este un urs, și nu un urs oarecare ! Angela este urs malaezian, din cea mai mica specie de urside a caror inaltime variaza intre 1 m si 1 m 40. Controversa a fost atat de mare si acuzatiile de „urs fake” atat de raspandite online, incat presa internationala a cerut parerea unor specialisti. Marea lor majoritate spun ca este o specie de urs pitic – ursul cocotierilor – si ca gesturile umane nu arata decat un grad de inteligenta ridicat al respectivului animal, care copiaza comportamentul uman. Conducerea gradinii zoo a contracarat acuzatiile in fel si chip, inclusiv printr-o postare… in numele ursoacei Angela : „Ieri, dupa ce mi-am incheiat programul, am primit un telefon de la managerului parcului zoo si m-a intrebat daca am tras chiulul si daca pun om sa ma inlocuiasca. Unii oameni cred ca felul in care stau este prea uman. Asa ca o voi spune din nou: sunt un urs malaezian !”

Pentru moment, disputa pare a fi incheiata, desi multi utilizatori internet nu sunt convinsi suta la suta ca, mai ales fiind vorba despre China, simpaticul urs nu e, de fapt, un fake.

MM

One comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.