zambesc.com RSS Feed

Vrei sa devii obiect de muzeu ?

Poate e un pic impropriu spus ,, obiect ‘’ insa nu intru-totul. Muzeul Satului Banatean are un proiect interesant pentru care va angaja persoane, familii care sa traiasca in acest muzeu viu. Mai exact e vorba de un proiect ce include patru gospodarii traditionale in care se doreste sa existe si patru familii care sa traiasca in traditia si spiritul a ceea ce reprezinta constructia.

Proiectul vrea sa promoveze obiceiurile si traditiile banatenilor, sarbilor, maghiarilor dar si a svabilor, o incursiune in trecutul istoric al zonei. Probabil ca la angajare va fi obligatoriu ca persoanele sa aibe legatura cu una din comunitati, ceva cunostinte despre traiul de zi cu zi a acestora si nu ma refer la modelul actual de viata.

Interesant proiect pana la urma, 2-3 saptamani m-ar tenta si pe mine sa incerc big grin , evident fara bani, un mic concediu. Insa eu avand origini 100% de Maramures, nu prea m-as incadra in peisaj blushing . Dar cine stie poate se extinde proiectul si se vor crea replici ale unor familii de prin Maramures. Ma intreb totusi care va fi limita de acces a vizitatorului, interactiunea ,, exponat ‘’ – vizitator…., interesant si curios in acelasi timp. Asteptam deschiderea Muzeului Viu al Satului Banatean, in speranta ca e un proiect realizabil si nu doar propunere pe hartie.

5 Comentarii
 1. Daniel :

  A zis pe data de 5 ianuarie, 2013

  Mi se pare un proiect interesant, si da, cred ca merita incercat

 2. Peter :

  A zis pe data de 7 ianuarie, 2013

  Super interesant! M-as adapta la orice traditi, nu cred ca ar fi probleme asta, chiar suna interesant! tongue

 3. eciu :

  A zis pe data de 11 ianuarie, 2013

  Interesanta idee! Ar da viata acelui loc.

 4. Mihai :

  A zis pe data de 14 ianuarie, 2013

  buna idee big grin

 5. Emil :

  A zis pe data de 17 ianuarie, 2013

  In Muzeul Satului din Bucuresti, atunci cand au fost aduse casele din diferitele zone ale tarii, au fost aduse cu tot cu proprietari, astfel ca o perioada foarte lunga de timp casele din muzeul satului au fost si locuite. Nu imi mai aduc aminte exact datele dar sunt sigur ca o cautare mica pe internet va va lamuri mai in detaliu. winking


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*