zambesc.com RSS Feed

Viitorul revistelor IT si de jocuri

Am vazut azi ca s-a inchis XtremPC. Evident, pentru oamenii care lucrau acolo, pentru cei atasati de revista, e trist. Pentru mine, era de asteptat.
Nu neaparat legat de XtremPC, in general ma astept ca majoritatea revistelor de jocuri si IT sa aibe cam aceasi soarta. Si nu neaparat din cauza crizei. Din cauza cum lucrurile evolueaza, cum se schimba.

Ceva similar s-a intamplat si cu salile de net. Acum 10 ani erau in floare. La mine in oras erau o multime, la fiecare colt vedeai cate una. Acum, ultima ramasa si-a restrans/modificat si ea activitatea. Din sala de net s-a transformat in sala de net + agentie de pariuri. Jumi-juma.
Acum aproape toata lumea are un calculator acasa. Si multi din cei care au calculatoare, au si internet. Asa ca salile de net/jocuri nu prea isi mai au rostul.

La fel si cu revistele de jocuri/IT. Inainte erau cautate pentru a afla ultimele noutati despre jocuri, ultimele chestii din lumea IT. Acum, cand informatia pe internete atat de variata, cand exista mii de siteuri, forumuri, rss, chestii socoteli, iti alegi singur ce nouati vrei sa primesti si din ce domeniu. Si te documentezi direct de la sursa.
Plus ca, revistele din categoria mentionata au un foarte mare dejavantaj: depind de informatia din afara. Pentru ca la noi nu se produc jocuri, aplicatii, etc… Aproape tot ce aparea in revista aparea, evident, dupa ce informatia respectiva era facuta publica pe siteurile internationale. Si daca erai putin la curent u ce se inatmpla, nouatea devenea egal cu 0.

Singurele chestii care „le produceau” revistele respective erau diverse teste. Hardware si software. Acum, nu stiu cate persoane sunt interesante de asemenea informatii, dar banuiala mea e ca destul de putine.

Deci au viitor?
Nu prea cred.

,
5 Comentarii
 1. Cipryca :

  A zis pe data de 1 iulie, 2010

  Acum nu mai sunt sali de net.. acum sunt sali de PS3,Xbox360.. chiar si Wii. La mine in oras,pe moment nu-i decat de PS3,si am fost odata doar de curiozitate,sa vad ce e asa mare farmec la o platforma,decat la PC. Nu mi s-a parut nimic deosebit.. ba chiar la shootere cel putin,pt mine a fost complicat tare. Singurul joc care m-a fermecat pe PS3,a fost Fifa 10..

 2. Alter Ego Blog :

  A zis pe data de 2 iulie, 2010

  Asa tarziu ai aflat ?!

 3. Piese Auto :

  A zis pe data de 3 iulie, 2010

  Revistele IT se vor inchide.
  Toata lumea cauta pe internet cand vrea sa afle ceva, este mult mai comod si nici nu mai cheltui bani pe reviste, sa nu mai vorbim de statul la cozi.

  E o chestie buna totusi, dar pe internet dupa cum stim se publica si multe rahaturi doar pentru vizitatori, nu ca in reviste nu s-ar face asa ceva dar acolo sunt putin mai „simtiti” sa spun asa happy
  Piese Auto

 4. Robert :

  A zis pe data de 4 iulie, 2010

  XtremPC poti spune ca s-au mutat pe ITfiles.ro

 5. Jocuri Online :

  A zis pe data de 31 august, 2010

  Ai pus punctul pe i, exact asa este. DIn fericire XtremPC si-a inchis portle cu un backup online destul de ok. Altii fiind luati cu adevarat prin surprindere, nejustificat, ce-i drept.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*