zambesc.com RSS Feed

Unora le place pretul mare

Suntem un popor curios din fire, ori de cate ori un conational isi cumpara ceva, sigur se vor gasi doi, trei curiosi sa il intrebe cat a platit. Pana aici nimic neobisnuit, insa majoritatea celor care sunt intrebati de abia asteapta intrebarea, iar raspunsul il au pregatit de o vesnicie. Iar raspunsul in mai toate situatiile este o minciunica, adica mai tot timpul preturile sunt umflate asa sa moara toti vecinii. Si asa te poti pomeni ca cel mai bun prieten si -a luat un jaf de masina la pret de una noua. Sau ca vecinul de peste drum si-a renovat casa cu contravaloarea a doua apartamente si inca nu e gata lucrarea.

De ce mintim cand vine vorba de bani, preturi ?

Greu de spus de ce, si aceasta pentru un simplu fapt, o astfel de minciuna nu are niciun efect. E doar o informatie de dragul unei conversatii de cele mai multe ori. Evident nu are niciun efect pentru un om normal, posibil ca la unii sa conteze. Singurul motiv pentru care unii romanasi umfla preturile platite, zic eu, este grandomania. Unii vor sa fie ceea ce nu sunt, adica superiori, pana la urma o astfel de ,, poveste ” nu poate decat sa sublinieze inferioritatea individului.

In concluzie, unii inteleg ca valoarea unui individ e data de banii cheltuiti..Probabil de aici si puzderia de versuri vomate cu ,, valoarea mea”. Asteptam sa apara si cantece cu valoarea reala happy.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*