zambesc.com RSS Feed

Unde mancam cea mai buna pizza la Timisoara

Imi place pizza, ce-i drept exista retete si retete, unele mai reusite altele nu prea. Am degustat la capitolul pizza cam pe unde am calcat. De la pizza made in Maramures la pizza facuta de un bucatar italian care se voia cu pretentii. Supriza pizza autentic Italiana nu m-a dat pe spate, retetele italiene nu prea se potrivesc cu gusturile romanilor, sunt prea simpliste. Si aceasta nu e doar parerea mea personala ci a multor mancatori de pizza de origine romana.

Unde comandam cea mai buna pizza din Timisoara ?

La Timisoara cam stiu tot ,, ce misca” in domeniu, ce-i drept in ultimul timp nu mi-am mai pierdut timpul cu experimentele. Adica nu mai fug sa testez pizza la orice pizzerie deschisa peste noapte. Timpul nu imi permite, astfel ca merg la sigur. Adica comand, servesc doar de acolo unde stiu 100% ca pizza este ok. Daca ar fi sa fac un top al celor mai bune pizzerii din Timisoara, lista mea ar fi urmatoarea :

Pe primul loc la cea mai buna pizza din Timisoara as pune doua pizzerii. Este vorba de Pizzeria Napoleon din complexul studentesc. Au pizza buna, mai ales ,, Pizza Tiganeasca”, dar nu prea este un loc in care sa iesi sambata seara. Dar daca comanzi acasa, cred eu ca e cea mai potrivita. Si tot pe primul loc as pune si Pizzeria Maria, pizza lor e cam tot pe acolo, poate usor in dezavantaj fata de cei de la Napoleon. In schimb Pizzeria Maria este mai primitoare, poate fi locul ideeal pentru o iesire sambata. Cat priveste pizza de la ei, eu prefer ,, Pizza Taraneasca”, stropita cu un pic de ulei picant.

Daca sunteti in trecere prin Timisoara si vreti o pizza gustoasa, chiar recomand cele doua locatii. Sigur gustul pizzei nu o sa va dezamageasca. Cu alte cuvinte, veti merge la sigur.

Daca ar fi sa facem un sondaj in ce priveste cele mai comandate retete de pizza din perspectiva ingredientelor pe la noi, atunci cea mai comnadata pizza ar contine urmatoarele : mozzarella, prosciutto, carnati, checeap, ciuperci, ou fiert feli, rosii, usturoi cu smantana.
Pana la urma e foarte simplu sa ii multumesti pe marea majoritatea romanilor, doar ca unele pizzerii ,, imprastie ” ingredientele de mai sus pe cinci retete diferite. Si evident foarte important, nu toate pizzeriile tin cont ca e nevoie de ingrediente de calitate. Cand vine vorba de pizza chiar nu ai cum sa faci, pizza de masterchef cu ingrediente de la conserva….Nu dau nume dar exista si asa ceva.

Tu care crezi ca e cea mai buna pizza din Timisoara ?

, , , , ,
Un Comentariu
  1. octav :

    A zis pe data de 14 martie, 2017

    Si mie imi place ce ai descris acolo, desi am inceput sa evit uleiul. La pizza fara ulei picant nu merge happy. In italia pizza e mai simpla, mult mai simpla.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*