zambesc.com RSS Feed

Un englez s-a apucat de ,,furat” basme de prin satele romanesti

Un scriitor englez s-a apucat de cules basmele populare romanesti. Probabil pe la ei nu prea mai au ce culege, nici la noi nu stam foarte bine. Mai jumate de generatie si ceea ce nu a fost notat se duce. Nu ca i-ar pasa cuiva, insa ce s-a pastrat sute de ani, se sterge in cativa zeci de ani. In trecut am avut multi ,, culegatori ” de povesti, Alecsandri, Creanga , ba chiar si Eminescu. Astazi nu prea mai este in trend, sunt la moda povestile din viitor mai degraba decat cele din trecut.

Scriitorul englez pe numele sau John Row s-a indragositit de Romania si la cei 72 de ani si-a cumparat si o casa pe la noi. Nu a venit la cules de capsuni sau cirese, ci prefera sa culeaga povesti de prin satele Transilvaniei. Tot ceea ce va strange va fi pubilicat intr-o carte bilingva, atat in Marea Britanie cat si in Romania. Cine stie poate asa mai apare vreun Harry Potter made in Transilvania si asa vor navali turistii valuri, valuri.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*