zambesc.com RSS Feed

Tratament cu ajutorul muzicii

Am tot citit, auzit despre diverse efecte mai putin cunoscute pe care le poate avea muzica. Adica unele plante cresc mai bine, in alte situatii vacile dau mai mult lapte, etc. Astazi am citit un articol despre efectele muzicii pentru sanatatea noastra si nu e vorba de parerea cuiva ci de studii facute de specialisti. Un cercetator italian ne recomanda sa ascultam muzica rock daca avem tensiunea mica, iar daca avem hipertensiune arteriala ar fi bine sa ascultam Mozzart.

Exemplele in ceea ce priveste studiile si recomandarile specialistilor ar putea continua, aproape fiecare gen de muzica are cate o explicatie, recomandare medicala… Personal sunt oarecum sceptic, probabil ca exista oarece efecte insa pana la tratament e cale lunga. Dar cine stie poate nu va dura mult si vom merge la farmacii care nu vor mai vinde pastile ci CD-uri cu muzica.

Adica :

– Ai constipatie, medicul iti recomanda o manea.
– Dormi prea mult, medicul iti recomanda Connecte-r
– Indigestie, pai asculta Simona Sensual.., ai sanse sa vomiti, dupa esti ca nou.
– Ai tras curent, te doare urechea, asculta Viorica de la Clejani, o sa te doara ambele urechi, vei uita de prima durere.
– Durere de dinti, bagi o tropotita, invartita..si asa ai sanse sa ramai fara dinti…si implicit fara durere.

, , ,
6 Comentarii
 1. giolly :

  A zis pe data de 7 octombrie, 2012

  gangnam style pentru ce durere e propusa? laughing

 2. Ana- :

  A zis pe data de 8 octombrie, 2012

  mi-ar prinde bine si mie un asemenea tratament, am fost foarte stresata toata saptamana trecuta…

 3. dePop :

  A zis pe data de 8 octombrie, 2012

  Ana@

  In cazul tau muzica ajuta, doar sa nu folosesti acelas remediu in cazul de raceala sau alte afectiuni de genul laughing

 4. Alina :

  A zis pe data de 8 octombrie, 2012

  Mersul pe jos, cititul si muzica sunt primele trei metode de relaxare dar si solutii de tratament. Astfel ca atunci cand reusim cu adevarat sa ne relaxam defapt chiar de ajuta pentru a mai inlatura din anumite boli pe care le avem!

 5. Ome :

  A zis pe data de 8 octombrie, 2012

  Probabil ca au efectul de vindera prin starea pe care ne-o trasmit si reactia corpului la fiecare gen de muzica. E logic ca o o muzica zbuciumata sa nu o asculti cand esti deja tensionat, sau eventual manele cand vrei sa dormi laughing) Probabil totul vine de la starea pe care ti-o da si este transmisa in organism.

 6. Roxana :

  A zis pe data de 9 octombrie, 2012

  Eu ma concentrez foarte bine cu muzica, dar de aici pana la tratament e cale lunga! happy


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*