zambesc.com RSS Feed

Traditional Romanesc – Made in China

Sunt unul din cei care nu rateaza nici un targ al micilor mestesugari, ori de cate ori ma deplasez prin tara poposesc oriunde imi ies in cale negustori si producatori de obiecte traditionale. In special sunt pasionat de ceea ce iese din mana unui olar. Probabil intr-o alta viata am confectionat si eu vase din lut. Dar nu imi displac nici produsele din lemn, masti traditionale sau alte accesorii sau produse decorative.

Ceea ce ma deranjeaza foarte tare, este faptul ca majoritatea celor care comercializeaza astfel de produse au inceput sa vanda pe taraba de toate incepand de la diverse jucarii gomflabile si terminand cu prosoape made in China, sau prosoape cu inscriptia unor cluburi de fotbal. De exemplu ieri am strabatut o mare parte din Transilvania, zona in care nu ma asteptam sa gasesc pe langa ulcele din lut, prosoape cu insemnele clubului Dinamo. Sa nu mai vorbim de alte jucarii made in China.

E penibil mai ales cand un strain se opreste sa isi ia un suvenir si i se ofera marfa de bazar. Mai ramane sa oferim papusi si alte instrumente pentru adulti si s-ar inchide cercul, adica am avea toata gama de produse posibile si chiar imposibile.

,
11 Comentarii
 1. Ana- :

  A zis pe data de 29 iunie, 2012

  normal, totul e facut in china laughing incredibil!

 2. Ioana :

  A zis pe data de 29 iunie, 2012

  Ai dreptate. Din pacate nu promovam asemenea valori si produse.

 3. Ruxandra :

  A zis pe data de 29 iunie, 2012

  fiecare vinde ce apuca.trebuie sa faca bani din orice ca sa traiasca

 4. Dan :

  A zis pe data de 29 iunie, 2012

  In curand pe tot globul o sa scrie Made in China nu doar la noi.

 5. Dani :

  A zis pe data de 29 iunie, 2012

  Este unul in Iasi in acest weekend… chiar sunt curios daca va fi cum ai spus tu.

 6. Roxana :

  A zis pe data de 29 iunie, 2012

  Din pacate genul asta de targ traditional s-a transformat intr-un balci de 2 lei. Imi pare rau sa o spun, dar se intampla peste tot.

 7. Laurentiu :

  A zis pe data de 30 iunie, 2012

  Am ajuns sa ne ‘laudam’ cu ce importam happy

 8. Sorina :

  A zis pe data de 2 iulie, 2012

  Decat sa facem noi,mai bine luam de la altii!happy

 9. ana :

  A zis pe data de 2 iulie, 2012

  De fiecare data cand vad asemenea „targuri” pe marginea soselei ma minunez de varietatea ofertei. Imi amintesc ca, in urma cu vreo zece ani, predominau produsele autohtone, dar probabil nu aduceau un profit atat de mare precum produsele chinezesti. Pe de alta parte, mestesugari romani sunt din ce in ce mai putini.

 10. Andrei :

  A zis pe data de 4 iulie, 2012

  Chinezii astia sunt foarte inventivi !

 11. ono :

  A zis pe data de 23 iunie, 2013

  Incearca si omul sa faca un ban cinstit .


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*