zambesc.com RSS Feed

Timisoara doar de nota 7 si ceva

Mica Viena nu mai e ce a fost, ba mai mult e un Severin mai mare. De cativa ani incoace orasul Timisoara a suferit o puternica degradare. Nu e vorba de cladiri, drumuri, ci de o degradare morala. Cu alte cuvinte s-a pierdut civilizatia care facea cinste vestului. De la orasul florilor, al bicicletelor si al fetelor…Timisoara a devenit un ,,centru al turnuletelor” si raiul nesimtitilor aciuati de nu stiu unde. Razboiul cu nesimtirea e pierdut si nu cred ca se mai poate face ceva. In trafic, malluri, pe terase, trotuar, chiar si in centrul orasului domnina cu succes nesimtitii. Mare parte din ei de cea mai joasa speta, veniti la oras ca sa se propaseasca. Nu cunosc limba romana fara injuraturi, nu stiu la ce foloseste cosul de gunoi si sunt stapanii tinutului.

Cu toate acestea pare-se ca de voie de nevoie, Timisoara mai este vizitata si de oarece turisti straini. Acestia din urma conform unui sondaj au notat orasul Timisoara cu 7,5 . O nota care nu prea atrage, ce-i drept si 7,5 mi se pare mult, probabil e data din bun simt. Viitorul orasului e sumbru si nu spun asta din perspectivele investitiilor in zona, a banilor. Nu, civilizatia nu are legatura cu banii, ci cu oamenii. Iar in acest moment avem ,,materie prima” cu ,, defect”…Nu stiu cum naiba se face, dar in ultimii anii mai toate rebuturile ajung la Timisoara…Mai ho, ca dati pe afara.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*