zambesc.com RSS Feed

Te-ai logodit? Esti un FRAIER !

Fraier. Toata lumea cunoaste semnificatia acestui cuvant: „(Om) prost, care nu știe să se descurce, să profite
Dar oare cati ii stiu etimologia? thinking

fráier (fráieri), s.m. – 1. (Arg.) Om prost, care este furat sau de la care se obține vreun avantaj. – 2. (Arg.) Ins, tip. Germ. Freier „pretendent, logodnic” (Graur, GS, VI, 335), cf. pol. frajerz „logodnic” (Graur, BL, IV, 82), ceh. frajer (Berneker 283), cr. frajar. Semantismul pare să se explice prin ideea că logodnicul este întotdeauna tras pe sfoară. După Vasiliu, GS, VII, 114, din germ. Freiherr „domn”. Der. fraieri, vb. (a înșela, a trage pe sfoară, a escroca); fraiereală, s.f. (escrocherie; lenevie); fraierește, adv. (ca pungașii). (Din DEX online)

Deci logodnic = fraier. hee hee

, ,
4 Comentarii
 1. adidas :

  A zis pe data de 7 septembrie, 2009

  si aia de nu se logodesc cum sunt?
  jmekeri?
  nu cred…

 2. aura :

  A zis pe data de 8 septembrie, 2009

  o fi vreun sinonim, dar nu total, ci partial…bine ca ai mers la radacina, la cauza…ca sa descoperi efectele multiple laughing)))

 3. Andrei :

  A zis pe data de 8 septembrie, 2009

  Pai m-am documentan, ca nu se stie niciodata. big grin

 4. aura :

  A zis pe data de 9 septembrie, 2009

  musai…nu se stie niciodata de unde sare iepurele….oricum nu am facut nicioada asociatia asta, dar e bine de stiut ca si…baietii plang cateodat’


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*