zambesc.com RSS Feed

Spaga sau pomana electorala ?

In anii trecuti am tot auzit de pomeni, spagi electorale, insa concret nu prea am vazut vreun produs primit de cineva. Ieri aflandu-ma la cineva in vizita, la un moment dat a batut cineva la usa si i-a inmanat o plasa gazdei. Desi cunostiinta mea a incercat sa refuze i-a fost trantita plasa in brate din partea viitorului primar al Timisoarei,….. ceva in genul a fost explicatia celui care le distribuia. In plasa ce sa vezi, era o cana personalizata, un mar, un pix si…. pliante de propaganda, adica promisiuni electorale in forma scrisa. Am ramas blocat, atat in ceea ce priveste continutul pomenii sau spagii, dar si pentru gestul in sine.

Iata si imagini cu produsele oferite :

Am incercat sa inteleg de ce aceste produse ?…Este legal acest gest ?…desi sigur nu ii pasa nimanui, mai putin celor care l-au facut.

Sincer produsele oferite in opinia mea au o semnificatie anume, adica marul si cana sunt o pomana care se ofera in anumite zone la inmormantare, ceea ce nu e departe de realitate…………..se inmormanteaza un partid. Iar in ceea ce priveste pixul oferit, nu pot sa inteleg decat ca ii doare in ,, pix” de alegatori.

Deci nu uitati, votati pentru ca ei sa traiasca bine, si asta indiferent pe cine votati…rezultatul va fi acelasi, tot un incompetent ne va conduce.

, , ,
14 Comentarii
 1. raducu :

  A zis pe data de 9 iunie, 2012

  Am primit si eu pixuri si un odorizant de masina… banii nostri cheltuiti aiurea.

 2. seby :

  A zis pe data de 9 iunie, 2012

  In primul rand vreau sa multumesc pentru ajutorul cu website-ul din semnatura. Acum legat de acest post si de ceea ce se intampla in tara noastra cu alegerile astea – unii oameni pot fii foarte usor manipulati prin gesturi de genul prezentat mai sus si pot sustine o cauza. Si pana la urma daca stam mai bine si ne gandim, tot din banii nostrii sunt cumparate si aceste „atentii”

 3. dePop :

  A zis pe data de 9 iunie, 2012

  seby : @

  Nu pot decat sa ma bucur de faptul ca prezenta ta pe blog nu are neaparat legatura cu semnatura….

 4. Un filipinez :

  A zis pe data de 9 iunie, 2012

  Pomana electorala .. da nu ai ce face cu ea .. laughing prea putin

 5. Ciprian :

  A zis pe data de 10 iunie, 2012

  la mine in judet,e mare problema cu mita..

 6. Lumidan :

  A zis pe data de 11 iunie, 2012

  oricum n-ai intre cine sa alegi, nu cred ca exista vreun candidat la primarie/presedinitie care sa fie cat de cat corect. Cel putin nu la noi. Asa ca votezi cu care crezi ca-i mai bun, alegi pe cel mai putin rau dintre toti happy pomeni, spagi si altele-s la ordinea zilei

 7. Ioana :

  A zis pe data de 12 iunie, 2012

  Buna asta…trebuia mai bine marul cu covrigul laughing)

 8. Karina :

  A zis pe data de 12 iunie, 2012

  nasol ca unii chiar se lasa cumparati.

 9. Iulian :

  A zis pe data de 12 iunie, 2012

  @karina tentatia e mare, mai ales la sate sau in localitatile mai….necajite, ca sa zic asa. Daca primeste omul ceva, in schimbul unui vot, e convenabil pt el

 10. Ciprian :

  A zis pe data de 12 iunie, 2012

  primarul de la mine din comuna a avut peste 10000 de exemplare cu poza lui ,pentru campania electorala… oare nu e strigator la cer? tot din banii nostri…

 11. Andrei :

  A zis pe data de 14 iunie, 2012

  in ziua de azi,totul se rezolva cu BANI…daca ai bani,poti iesi linistit primar tongue.

 12. Serban Cristian :

  A zis pe data de 15 iunie, 2012

  Asta nici spaga nici pomana nu se poate numii…e mult prea putin!

 13. Stefania :

  A zis pe data de 15 iunie, 2012

  @ Iulian de acord cu tine..dar apoi sa nu mai iasa pe la televizoare sa se planga ca nu le convine una alta..happy

 14. Andrei :

  A zis pe data de 16 iunie, 2012

  inca dinainte sa votam,primarul comunei ne-a promis cantonament la mare cu echipa locala de fotbal. Anul trecut ne-a promis si ne-a dus,daca ne duce si vara asta,atunci chiar e OM…


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*