zambesc.com RSS Feed

Simulare in caz de urgenta

Din cand in cand se mai face cate o simulare in caz de urgenta. Sa vedem cat de pregatiti sunt cei care trebuie sa intervina.
Da, un lucru nu inteleg.
De ce e pregatita toata treaba dinainte?

Sa zicem ca e o simulare de incendiu.
Pompierii sunt pregatiti cu tot ce le trebuie, si asteapta sa intervina. In cladirea unde se va simula incendiu li se spune ca e o simulare, sa iasa ordonat.
Pompierii vin, dotati exemplar, intervin ca la carte totul e bine.
In teorie sunt foarte pregatiti.
Practic…

Practic nu ar trebui sa se anunte simularea. Sa stie de ea doar cativa oameni de la varf. In ziua respectiva suna la pompieri si anunta incendiu. Sa vedem atunci cat de echipati sunt pompierii si cat de exemplar intervin.

Ca daca e vreo urgenta nu ii anunta pe ei cineva dinainte ca sa se pregateasca.

,
7 Comentarii
 1. mani :

  A zis pe data de 11 aprilie, 2011

  Pai si impresia unde e? Daca deja nu mai se stie de simulare de incendiu, nu mai fac o impresie buna. Nu trebuie sa iasa si ei cu onoarea nepatata ? laughing .oricum isi fac treaba mai mult sau mai putin bine.

 2. tuxpenguin :

  A zis pe data de 11 aprilie, 2011

  Eu cred ca problema nu este cu pompieri ci cu oamenii, cei care habar nu au ce ar trebui sa faca in caz de incediu. Cite astfel de simulari se fac la firma, institutii, etc?

 3. bms :

  A zis pe data de 11 aprilie, 2011

  un om invata doar din practica. simularile sunt pt angajatii carora le explici si nu stiu ce sa faca (greu de cap). oricum pana ajung pompierii nu mai exista nici macar scrumul, mai ales daca bate vantul.

 4. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 11 aprilie, 2011

  Pai simularile nu sunt si pentru a vedea cat de pregatiti sunt „salvatorii” nostrii?

 5. Adrian :

  A zis pe data de 12 aprilie, 2011

  Perfect de acord cu tine, Andrei! Mai vedem la „teveu”, din cand in cand, dar mai ales dupa ce se intampla prin lume cine stie ce calamitate, cum fac si ai nostri simulari. Regia este perfecta laughing) iar ranitii si mortii … mor de ras. Penibil. Sa vezi cand se intampla pe bune cine o sa mai rada si cine isi va mai aminti sa iasa in coloana ordonata.. Iar instructia angajatilor este inexistenta in firme. Vine cel cu instructajul, semnezi o hartie si gata, si-a facut treaba..

 6. yekeyeke :

  A zis pe data de 12 aprilie, 2011

  …nu simularile in practica sunt… pentru a evalua „oarecum” pregatirea echipelor de interventie… caci precum stim… in realitate, chiar si ajungerea la destinatie… depinde de trafic, de locul incendiului, de multi si multi factori.

 7. Andreea :

  A zis pe data de 14 aprilie, 2011

  Am participat si eu la cateva simulari. A fost mai mult pierdere de timp aiurea. Ne-am agitat toti in curtea liceului. laughing


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*