zambesc.com RSS Feed

Decodare tema wordpress

15 Comentarii

Cand spun decodare tema wordpress ma refer la unele teme de wordpress unde textul din anumite fisiere este criptat astfel incat sa nu poate fi modificat de un utilizator ce nu detine cunostiinte mai avansate de PHP. In special veti intalni aceasta tehnica la fisierul footer.php unde, daca incercati sa aduceti unele modificari veti descoperi un text de genul:


gzinflate(base64_decode("dVFNa8MwDL0P9h9Ezmt8H6l32CiF7tDTcrZjJRZNbGOrCdmvn5M
wKKWVD7Lfk54+/CErQyOQ2Ret94yxkK8vkO0O3g3I6p+7NUoQor+afobgJ4xoQM9Q+2jOEVO
qdARxk7aA6HiLqhTYiO2+sMzhXYhpmkqHvGNsSk2/haxRG0zUuUoo+fYwni0GxeTLKYlCnk8/u
QSNihFOUbkLuhFjosZivLpukQHlzEMl7f2FXNf4IaiIZfaF/NwecMw76BflBtPWy9fa1/M5WpU4V
7KoerbzhNRZ7n1Km+4hs3DcOKhXEr4z+3xOCtY71MRrZ3nUDQAVQk/NsgG3Zi+rrkT+vHy798
uphPZmXkHLQy//AA=="));

Si probabil ca nu stiti ce sa faceti.
Acum unii vor spune: „ce ma intereseaza pe mine ce e acolo, eu il las asa cum e si nu ma doare capul”. Ceea ce e adevarat.
Insa daca doriti sa aduceti unele modificari cum ar fi adaugarea in footer a contorului de la trafic.ro(sau alt sistem de acest gen), adaugarea unor linkuri sau pur si simplu doriti sa eliminati unele linkuri spre siteuri dubioase ce au venit cadou cu tema de wordpress aveti nevoie sa traduceti toata chinezaria aia in ceva mai usor de inteles, in cod HTML.
Iar daca nu stiti cum sa faceti asta, am facut si o mica jucarie pentru voi.Nu trebuie decat sa introduceti, prin metoda copy/paste, textul dintre ghilimele si veti primi cadou codul HTML.


Odata ce ati obtinut codul HTML, stergeti tot din footer.php si inserati-l cu incredere acolo. Bineinteles, il puteti modifica cum doriti

, , , ,