zambesc.com RSS Feed

Sa nu credeti ca doar romanii o dau in bara

2 Comentarii

Si pe afara mai se greseste. Spre exemplu acum am primit un email din partea Eures, unul din cele mai imteresante siteuri pentru cei care vor sa isi gaseasca un loc de munca in strainatate.
Email in care isi cereau scuze ca nu au reusit sa lanseze o noua versiune a siteului si ca, pentru nu se stie cat timp, se va reveni la varianta veche. Citeste in continuare…

,

Oare de ce tinerii prefera sa plece la munca in strainatate ?

1 Comentariu

Un raspuns simplu ar fi : pentru ca pot. big grin Un alt raspuns ar fi : pentru ca mai nimeni nu isi da interesul sa ii tina in tara. Sau se prefac ca isi dau interesul. winking

Cum urmeaza sa termin facultatea m-am gandit sa vad si ce as putea sa fac dupa. Si am aruncat o privire pe ejobs si bestjobs. Acum nu stiu daca e vina celor care le-au realizat sau e vina angajatorilor care isi posteaza anunturile insa de pe site,in general, lipses 2 lucruri foarte importante pentru un viitor angajat: salariul si programul de munca. Pe ambele siteuri am descoperit aceleasi aberatii chestii: „pachet salarial motivant, oportunitati de dezvoltare profesionala, posibilitatea dezvoltarii carierei, bonuri de masa, … ”
Nu puteau sa scrie clar : oferim x RON/luna pentru 40 de ore/saptamana ? waiting
Asa trebuie sa le trimit CV, trebuie sa ma duc(eventual) la un interviu si acolo sa aflu ca nu imi convin ofertele lor. Si sa plec.
Rezulta o pierdere de timp atat pentru mine cat si pentru angajator. hurry up

Pentru comparatie m-am uitat si pe Eures, un portal de joburi european. Si acolo toate detaliile sunt trecute clar: „Salariu: 30K ; Ore pe săptămână: 39 „.
Oare nu e mai bine asa ? Sau europenii sunt prosti si noi ar trebui sa ne pastram „obiceiurile” ? confused

, , ,

Locuri de munca in strainatate

3 Comentarii

E adevarat, sunt interesat in a gasi un loc de munca in strainatate. Pentru ca m-am saturat de coruptia si de birocratia din Romania. Si nu am chef sa astept 40-50 de ani pana o sa se schimbe ceva. 
Locuri de munca serioase, nu dupa capsuni prin Spania sau pe santiere, la constructii, in Italia.
Asa ca incerc as fiu cat mai informat. Citeste in continuare…

, ,