zambesc.com RSS Feed

Si bicicletele se sfintesc ?

Biserica Ortodoxa Romana ma surprinde permanent, au probabil cel mai puternic departament de marketing, sunt cea mai profitabila grupare din Romania. Noul produs sfintirea autoturismului nu vine decat sa confirme ca oamenii bisericii nu dorm ci se gandesc permanent la cum sa creasca veniturile. Probabil nu va trece mult timp si sfintitul nu va fi doar o optiune personala, ci obligatorie ca si RCA- ul…ca doar ne protejeaza. Iata cateva posibile oferte ale bisericii :

Oferta pentru circuitul Formula I :
Va fi o oferta de 3 in 1, adica cand vor ajunge pilotii de raliu in boxe pentru schimbarea cauciucurilor vor fi asteptati si de trei preoti, unul va stropi masina, altul il va mirui pe pilot, iar al treilea va arunca fumigene cu tamaie.

Oferta pentru cluburile de fotbal :
Orice club de fotbal poate beneficia de oferta bisericii, aceasta poate fi standard sau personalizata. Prima varianta presupune ca biserica sa puna la dispozitia fanilor fumigene si petarde cu tamaie, iar jandarmii isi vor inmuia bastoanele in apa sfintita inainte de-a sari pe spectatori. Varianta personalizata, de exemplu pentru echipa Steaua, pe intreaga durata a meciului Meme este exorcizat si obligat sa stea in genunchi, asta pana iese Gigi de la brutarie.

Oferta pentru cluburile de noapte:
Va fi sfintita bara de dans si scena pentru a proteja roabele sa nu alunece si sa isi rupe gatul, de asemenea angajatele vor fi sfintite impotriva tuturor bolilor venerice….preotii vor folosi apa sfintita concentrata pentru protectie maxima.

Oferta pentru absolventii de liceu:
Se vor sfintii pixurile, fituicile si banii pregatiti pentru spaga. Toate acestea pentru a decurge totul normal, adica elevul ia bac-ul, profesorul spaga fara ca politia sa stie.

Eu astept sa apara oferta de sfintire si pentru biciclete, nu mai intereseaza o protectie pentru accidente, ci as vrea o pedeapsa pentru hotii de biciclete. Adica ti s-a furat bicicleta, ok ,a doua zi hotului ii pica o mana…daca biserica imi garanteaza efectul..ma intereseaza.

Cat priveste masina, ma bazez momentan doar pe RCA si aceasta pentru ca am vazut oameni ai bisericii care au luat-o prin garduri cu masina..deci sfintitul nu prea i-a ajutat. Sau poate au confundat ei sticlele, adica palinca in loc de apa sfintita..

, ,
9 Comentarii
 1. Marian :

  A zis pe data de 26 iulie, 2013

  Imi dai idei cu articolul tau, cred ca ar fi foarte profitabil daca as investii intr-o noua religie sau intr-o afacere similara. In orice caz eu observ ca biserica vrea sa aibe grija de noi, dar vrea mai ales sa aibe grija de banii nostrii.

 2. dePop :

  A zis pe data de 26 iulie, 2013

  Nu ai da faliment niciodata, exemplele sunt fara numar la acest capitol..

 3. Diana :

  A zis pe data de 26 iulie, 2013

  Buna asta cu sfintirea obligatorie, insa lasand gluma la o parte nu suntem departe de asa ceva…

 4. Ciprian :

  A zis pe data de 27 iulie, 2013

  Sunt extrem de haioase frazele din acest articol, de mult nu am citit o astfel de lectura distractiva. Dar, sa lasam gluma si sa speram ca totusi biserica se va reorienta spre tratarea sufletului nostru si va pune un accent mult mai mic pe activitatile economice discutabile.

 5. Alexandru Budici :

  A zis pe data de 29 iulie, 2013

  Da prezervativele nu se sfintesc?

 6. criss266 :

  A zis pe data de 1 august, 2013

  @Alexandru Budici :

  Nu prea, caci s-au scumpit, nu mai gasesti deastea ieftine, sau poate le-au cumparat ei ?

 7. vasile :

  A zis pe data de 5 august, 2013

  AR FI BINE DACA SI OAMENII S-AR PUTEA SFINTII!

 8. dePop :

  A zis pe data de 5 august, 2013

  vasile@

  Se sfintesc de cateva ori in viata, sau de cate ori vor ei…dar nu tot timpul sfintirea are efect…

 9. You :

  A zis pe data de 19 august, 2013

  Biserica a fost cea care a inventat marketingul, tot timpul au fost in profit, fie saracie sau belsug ei o duc bine.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*