zambesc.com RSS Feed

Sfanta Parascheva sau dusul anti pacate

Sunt o persoana credincioasa sau cel putin asa cred eu. Evident nu-i pot accepta pe acei pastori ai nostri, mari preoti care se lafaie in limuzine de lux, sau invart o groaza de afaceri. E un subiect fara numar, deci nu are rost sa ,, pedalez” pe tema aceasta. Insa nu pot sa trec cu vederea marea ghiftuiala a Biserici Ortodoxe cu ocazia pelerinajului la moastele Sfantei Parascheva. Ca acesta e un moment cand biserica face profit, asta cam toti stim, ca biserica nu face nimic,..stim si asta. Dar am fost surprins sa vad la stiri cu ce se prezinta credinciosii la racla. Iata cateva exemple :

– haine, ceva obisnuit
– icoane, obisnuit, normal
– cu un teanc de carti,..pai pentru ce, doar nu o sa invete sfintii din carti si nici cartea nu va intra in capul nimanui
– acte, probabil procese, nu cred ca la Dumnezeu trebuie sa mergem cu sentintele de la tribunal…, ii sunt cunoscute datele, faptele.

Nu stiu ce sa cred, pana la urma cred ca perceptia unora cu referire la relegie e un pic deplasata, problema cea mai mare e ca biserica se foloseste de aceste aspecte.

, ,
3 Comentarii
 1. Roxana :

  A zis pe data de 12 octombrie, 2012

  Am reusit sa ajung si eu intr-un an la acest eveniment si mi-a cam lasat un gust amar!

 2. Iuliana :

  A zis pe data de 14 octombrie, 2012

  Eu am ramas blocat cand am vazut o icoana de cateva zeci de milioane si alte obiecte(unul era 7000 de lei), asta a fost anul trecut, sincer mie nu mi-a adus nimic deosebit, spectaculos in viata(am avut in 2012 si ca am cele mai mari ghinioane)!

 3. Laurentiu :

  A zis pe data de 17 octombrie, 2012

  Eu am mai auzit o alta chestie tare misto…majoritatea bisericilor (astea mai mici de la sate) sunt obligate sa vanda intr-un anumit numar diverse chestii: lumanari, icoane samd..ma rog, daca nu le vand, tot le platesc, deci obiectivul lor e sa le vanda!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*