zambesc.com RSS Feed

Se cauta operator sondaje

Nu e ceva extraordinar, mai toata lumea a auzit de frumoasa si extraordinara meserie denumita: operator sondaje. Stiti voi, se ia un fraier, i se da un chestionar si, cu un sut in fund, e trimis pe strazi sa ia lumea la intrebari. Pare simplu nu?

Da, pare simplu. Asa mi-am zis si eu acum vreo 4-5 ani cand un prieten mi-a propus sa ma angazej pe post de operator sondaje: ”
Hai coae, te bagi ? Stam 2-3 ore, completam niste chestionare si ne dau fraierii astia bani pe ele!!!
…pai stiu eu… sa ma mai gandesc…
Hai ma dreaq, ca si asa nu faci nimic toata ziua. Castigi si tu un ban macar…
… offf… fie…

M-am dus pana la urma. Era in perioada alegerilor si trebuia sa completam ceva chestionare politice.
Ne tin un scurt training (sa vorbiti politicos, sa nu intrati in casele oamenilor, sa nu completati cu date fictive ca o as va verificam) si apoi ne trimit pe undeva pe la Lujerului.
Si incepe distractia.

Mergem in primul bloc, eu emotionat tot. Prima data incercam sa facem totul ca la carte: ciocanim o data, incet, si asteptam politicos sa ne deschida cineva. Si asteptam. Si asteptam. Vreo 3 etaje am tot asteptat si degeaba.
Hmm… oare daca sunam la sonerie, asa, mai insistent, avem mai mult noroc? Si avem noroc.
Avem noroc sa trezim din somn un om al muncii.
Bine ca eram destul de agili si retinusem pe unde sunt scarile. whew

Deci trecem la blocul urmator, alta tactica, ateptam lumea in hol. Trece o ora, completam vreo 3-4 chestionare. Nu era bine deloc. Ne uitam la avizier, copiem de acolo vreo 3-4 nume, completam noi restul chestionarelor si gata ziua.
A doua zi avem putin mai mult noroc, in alt bloc gasim cativa oameni mai cooperanti si completam vreo 10 chestionare.
Daca avem 10 pe bune, de ce sa nu mai punem inca 5 asa de la noi ? Prinsesem curaj.
Deja in a treia zi nu am mai fost la nici o usa, am dat copy/paste la tot avizierul si am completat vreo 30 de chestionare.

Si asa, zi dupa zi, mergeam in cate un bloc, ne faceam norma de chestionare, treceam pe la sediu, luam banii. Iar apoi vedeam cum dau la stiri care sunt preferintele electoratului rezultate din sondajele de opinie…

,
11 Comentarii
 1. rodica :

  A zis pe data de 9 februarie, 2009

  Crezi ca preferintele electoratului, de la stiri, erau la fel facute? laughing Asa cred ca a functionat si la Craiova, cand intr-un sondaj a iesit Solomon, la alegreile din iunie 2008, cu un procent de vreo 75%. A obtinut vreo 52% parca. Dar a fost ceva diferenta.

 2. Andrei :

  A zis pe data de 9 februarie, 2009

  Preferintele electoratului sunt in functie de postul tv care comanda sondajul. winking

 3. Cora :

  A zis pe data de 24 martie, 2009

  Foarte tare laughing
  Acum, sincer mi se pare foarte stupid sa trimiti operatorii sa bata din usa in usa, cand pe strada pot ‘agata’ mult mai usor oameni care sa le raspounda.

 4. Andrei :

  A zis pe data de 24 martie, 2009

  Era un formular mai lung. Chiar daca racolai pe cineva, nu avea rabdare sa stea 10-15 minute dupa tine pana completai tot.
  Asa daca navalesti peste om in casa, il completeaza cat mai repede, sa scape de tine. winking

 5. Gavry :

  A zis pe data de 1 septembrie, 2009

  Cu cat va plateau pe chestionar?

 6. Andrei :

  A zis pe data de 1 septembrie, 2009

  Au trecut vreo 5 ani de atunci… cine draq mai stie. i dont know

 7. LAUR MARKETING :

  A zis pe data de 1 noiembrie, 2009

  romani sunt hoti si asa o sa ramenem mult timp.Nu stim sa muncim..nu ne respectam deloc..imi este scarba de tara asta.

 8. Nico :

  A zis pe data de 20 noiembrie, 2010

  Numai ca respondetii sunt sunati dupa terminarea studiului de piata si-s intrebati diverse chestii din sondaj. Numai asa sunt platiti operatoriii. Deci e clar c-ati facut un rahat si n-ai luat niciun ban. Si ati compromis si studiul.

 9. Nico :

  A zis pe data de 20 noiembrie, 2010

  *Operatorii

 10. iuliuburz :

  A zis pe data de 15 iulie, 2011

  ce sa mai zic v-ati dat niste pareri de tineri iresponsabili, care compromit studiu platit de cineva ..e drept caci cu rominii e greu de lucrat ,dar trebuie insistat pina la urma trebuie sa realizeze caci opinia lor e importanta,depinde de modul de abordare de comunicare ,meseria de operator de interviu e o arta ,am facut multe chestionare este o placere sa comunici sa vorbesti cu oamenii sa la asculti opiniile lor ,nu pot sa zic caci nu sunt respondenti lipsiti de bun simt ,needucati ,necivilizati care vorbeszc extrem de urit cu operatorii de interviu dar pe acestia poti sa-i califici persoane demente care apar in fisa de teren ,dar padure fara uscaturi nu este si treci mai departe conform pasului statistic,sigur orice meseria are riscul ei,dar trebuie respectati cei ce investesc intr-un studiu ,precum si acei operatori caresi fac treaba cu seriozitate si cu profesionalism …iuliuburz@yahoo.com

 11. URSU :

  A zis pe data de 13 februarie, 2012

  Buna ziua tuturor. Am citit din comentariile unor operatori. imi pare rau sa spun ca unii au facut sondajele din ,,burta” cum se spune la noi. Eu lucrez de mai multi ani in sondaje de opinii dar nu am facut niciodata sondaj, fara sa ma adresez respondentilor., conform instructiunilor primite de la coordonatori. Daca un respondent a facut declaratii nejuste a fost problema lui.Am avut un caz cu nr. de tel. fals. La verificare mi s-a comunicat despre acel nr. de tel. ca nu e valid. Am mers din nou la domiciliul persoanei respectiva si am luat nr. de tel. valid si l-am transmis coordonatorului. Imi place sa fac munca cat mai corect, ca sa pot sa castig increderea celor care m-au angajat. E rusinos sa auzi despre aceste afirmatii: am facut sondajul de la vizierul blocului, sau de la primarie caci am cunostinte si pot sa iau referinte. Parerea mea: ,,opinia e a respondentului din fata ta”. tu poti sa ai o opinie diferita si atunci nu mai e valid acel sondaj. O zi buna si ami multa intelepciune operatorilor de sondaje!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*