zambesc.com RSS Feed

Robin Hood modern

Probabil multi dupa ce citesc titlul de mai sus se gandesc la Kevin Costner imbracat in cele mai recente creatii facute de Armani dar povestirea de mai jos nu se refera la film ci la o serie de intamplari reale si cel mai important, intamplari recente.

Zilele trecute in oraselul Braunschweig din Germania s-au petrecut cateva fapte care au impresionat intreaga comunitate, mai mult chiar stirea a fost preluata si comentata la nivel national. Un necunoscut a inceput sa imparta plicuri cu sume importante de bani unor centre sociale, persoanelor suferinde, cantinelor, chiar si un cor a primit o donatie. Sumele trimise pana in prezent nu sunt deloc neglijabile, minim 10 000 de euro. Dar se pare ca au existat si sume mai mari, chiar si 50 000 de euro.

Coincidenta sau nu, se pare ca acest val de donatii anonime a inceput dupa un articol in presa care descria o talharie. Cel putin acest lucru a fost speculat de catre presa. Important in opinia mea este faptul ca aceste donatii s-au facut, si in marea lor majoritate au fost cazuri sociale. Plicurile cu bani au fost livrate in cele mai diverse moduri, prin intermediul postei, dar au fost cazuri cand femeia de serviciu a gasit plicul sub pres…noroc ca la nemti mai toti sunt onesti. Ca poate daca se intampla la noi, nu beneficia institutia de bani ci femeia de serviciu, sau cel ce gasea plicul.

Zvonurile in ceea ce priveste identitatea acestui Robin Hood modern nu au incetat sa apara insa sunt doar pure speculatii. Unii spun ca ar fi vorba de un varstnic aflat in fata ultimului ceas de viata……Indiferent de motiv, gestul este unul rar intalnit si trebuie apreciat. Probabil multi vor spune ca are de unde si ca ei ar face la fel. Insa in realitate si pe la noi exista bogati, insa nu fac astfel de lucruri. Calitatea umana nu se masoara in bani.

, ,
5 Comentarii
 1. Cal :

  A zis pe data de 7 martie, 2012

  Foarte frumos gestul, si furati sa fie! Nu cred ca vom auzi vreodata de asa ceva pe la noi!

 2. Ana- :

  A zis pe data de 8 martie, 2012

  Si eu am nevoie de niste banuti….deci poate sa vina Robin si pe la mine happy

 3. seby :

  A zis pe data de 8 martie, 2012

  vai … daca s-ar fi facut asa ceva in Romania… mai mult ca sigur ca decat o singura persoana se imbogatea din fiecare centru.

 4. Cosmin :

  A zis pe data de 23 martie, 2012

  Daca am face toti asa parerea mea este ca am ajunge o lume de furacios … gestul in sine este urat dar pentru scopul destului este frumos .

 5. Marian :

  A zis pe data de 31 martie, 2012

  doar 1000 imi trebuie si mie doar atata big grin ce zici Robin vii sa mii dai


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*