Reuniunea de 10 ani de la terminarea liceului: cu sau fără soţ/partener?

Cum urmează să avem reuniunea de 10 ani de la terminarea liceului a apărut următoarea întrebare: la reuniune (petrecere) să venim însoţiţi (de soţie, prietenă, concubină, amantă etc) sau să venim singuri? 😕
Recunosc că la început am mers pe varianta: însoţit.
Însă după ce m-am gândit mai bine mi-am dat seama de următoarele chestii.

În primul rând cred că fiecare are dreptul să vină cu cine vrea: singur sau însoţit. Doar nu le impui la oameni cum să vină la petrecere.
În al doilea rând cred că cel mai bine e să mergi neînsoţit (eu aşa mă voi duce) şi am să vă explic şi de ce.

Reuniunea e făcută cu scopul de a te revedea cu vechii colegi cu liceu (cu unii poate chiar după 10 ani) şi a schimba cu ei impresii, amintiri, a povesti despre vremurile trecute. Dacă mai eşti cu cineva persoana respectivă are mari şanse să se plictisească pentru că nu ştie pe nimeni, nu înţelege glumele pe care le ai cu vechii colegi, probabil e neinteresată de faptul că nu ştiu ce coleg începe să poveasta cum a luat el o notă mică la nu ştiu ce teză.
De asemenea, atâta timp cât eşti cu cineva trebuie să îi acorzi un minim de atenţie. În unele cazuri chiar foarte multă atenţie. Şi astfel, în loc să stai de vorbă cu vechii colegi, pe care nu i-ai mai văzut de ani de zile şi pe care probabil nu îi mai vedea din nou peste mulţi ani, trebuie să stai de vorbă cu persoana pe care o vezi zi de zi. Ceea ce mi se pare puţin stupid.

Adică dacă tot ai venit să te revezi cu foştii tăi colegi, cele 2-3 ore pe care o să le petreci cu ei dedică-le lor şi mai ales dedicaţi-le ţie.
Pentru partener îţi dedici oricum mare parte a vieţii. 😉

Am sau nu dreptate ?

13 comments

  1. Ai argumentat corect, dar eu am fost cu partenera si s-a simtit bine. Cativa dintre fostii colegi/ colege le mai vazuse inainte.
    Dar mi se pare mie, sau prin postul asta incerci sa-ti convingi prietena sa nu vina cu tine? 😀
    Era asa o idee, care mi-a venit cand am citit postul…

  2. Neah, nu are legatura. De fapt e chiar invers. Eu zisem sa mearga si ea dar dupa ce am discutat putin ne-am dat seama de cele de mai sus.

    Nu zic, se poate simti si partenera ok daca merge. Dar cred ca cel mai bine ar fi sa merg singur.

  3. Zici tu ceva acolo.. si eu as fi optat pentru insotit.. dar decat sa-mi plictisesc prietena (la asta nu m-am gandit pana acum) parca parca incepe sa sune bine si „singur”

  4. Incepe, si poate cine stie, obisnuiati sa aveti vreo idila cu o anume colega, si memoriile va svarcolesc mintea pana la un punct, ca acum sunteti barbati, aveti alt curaj decat atunci cand erati pustani. Si reiese o „alta treaba” :> :>

  5. Si eu merg tot pe varianta solo la acest tip de intruniri.
    Lasand deoparte faptul ca probabil consoarta s-ar simti stanjenica de faptul ca nu cunoaste pe nimeni, cateodata, parca mai simt nevoia sa „evadez” din sanul familiei, chit ca numai pentru cateva ore.

  6. imm abia am terminat liceul dar cand o sa fie reuniunea as merge cu partenera 🙂

  7. Mai este si scenariul in care te intalnesti cu un coleg/colega cu care ai avut ceva experiente sexuale intenese, sau alti colegi care incep sa spuna povesti pe care nu ai vrea sa la afle partenerul tau

  8. Evident ca fara!
    La o asemenea reuniune vrei sa retraiesti unele momente alaturi de fostii colegi. Momente din trecut. Acest lucru nu ar fi tocmai usor de realizat daca partenerul te insoteste, care totusi reprezinta o persoana din prezentul tau.
    Desigur mai sunt si „gelosii” care nu suporta gandul ca el va sta acasa, singuri. Dar cum facem atunci? Il lasam acasa suparat sau il luam cu noi la intalnire?si oricum va fi morocanos din cauza ca i se pare ca vreun fost coleg vorbeste prea mult cu tine. Eu zic: il lasam frumos acasa, daca e prea imatur sa te inteleaga si prea obtuz la minte, inseamna ca nu te iubeste suficient de mult ca sa faca un compromis.

  9. Eu cred că e normal să vii neînsoțit când se face reuniunea la școală, în clasă, la strigarea catalogului, întâlnirea cu profesorii, când mai vezi cum arată școala, etc.
    Acolo e interacțiunea mai puternică.

    Seara, dacă se face o ieșire la un restaurant, da, poate ar merge cu partenerul. Deja s-au mai terminat discuțiile, etc.

    Sunt multe chestii.
    Dacă parteneru e mai stânjenit cu necunoscuții și nu știe din colegi, decât să se simtă prost, mai bine nu vine.
    Sau… sunt colegi de liceu cu iubite de atunci, nu neapărat colege de clasă, poate din clase paralele, cu un an mai mici, dar care erau foarte apropiate de mulți din clasă… parcă și-ar avea foarte mult locul la întâlnire.

  10. Eu cred ca ai analizat destul de bine situatia, dar nu ar fi rau sa o iei si pe ea. Se poate imprieteni cu cateva persoane si nu se va simti neglijata.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.