zambesc.com RSS Feed

Rataciti in Muntii Maramuresului

Nu am crezut niciodata ca este posibil sa ma ratacesc prin locurile unde am copilarit, adica in Muntii Maramuresului, dar acest lucru s-a intamplat. Nu a fost vorba de o tragedie, nu am sunat la 112, pana la urma a fost o experienta frumoasa. Dar iata cum s-a intamplat :
Am plecat la ora 11 din comuna Ruscova, am urcat pe dealurile din dreptul biserici vechi din Zaublaz. Pentru cei care nu cunosc locurile, Ruscova sau Valea Ruscovei este zona locuita care imprejmuieste cea mai mare rezervatie montana ca intindere din Romania.

Probabil putin cunoscuta si aceasta datorita faptului ca locul a fost declarat relativ recent ca fiind rezervatie. Am urcat sus pe creasta fara o tinta precisa, vizind din privire destinatia si ghidandu-ne dupa paraie, pentru ca ne era sete. Insa desi eram ,, fara tinta’’ stiam, doream sa coboram pe Valea Alba. Valea Alba sau Bilei cum ii spun localnicii este o locatie apropiata de cea de unde am urcat, noi urmand sa facem practic o bucla. Insa dupa ore de urcat si coborat, savurat apa dulce si rece din izvoare, ne-am trezit ca apa curge in sens invers, decat directia in care trebuia noi sa mergem.

Fiind tarziu adica ora 17 am urmat firul apei crezand ca totusi suntem in zona. Dupa inca vreo doua ore de mers am intalnit un om pe care l-am intrebat unde suntem….raspunsul mi s-a parut o gluma initial….. Crasna Viseului. O localitate care pe drum rutier se afla la aproape 20 de km de locul unde am lasat eu masina. Deci ,, oficial’’ ne-am ratacit. Am mai coborat vreo 5 km, dupa care au aparut si casele, semnalul la mobil si astfel am sunat pe cineva sa ne recupereze cu masina.

Iata cum a fost in imagini :

Pe aici am urcat…

Am ajuns pe primul varf si am baut cea mai rece si buna apa…

Aici a inceput marea ratacire….

Dupa o ratacire de circa 7 ore prin munti am ,, scapat”..civilizatie….

A fost experienta frumoasa, o ratacire placuta in Muntii Maramuresului, merita sa vezi aceste locuri chiar si daca nu stii pe unde mergi, doar sa nu ajungi in Ucraina.

, , , ,
7 Comentarii
 1. Alex :

  A zis pe data de 11 august, 2012

  Interesant era daca te „trezeai” prin Ucraina…laughing)

 2. Dinu :

  A zis pe data de 11 august, 2012

  Nu prea mai sunt asa impresionat…copaci taiati, campuri pline de balarii, oameni saraci, case care stau sa cada…

 3. Matei Liviu :

  A zis pe data de 12 august, 2012

  Bine ca nu ai ajuns prin Ucraina happy

 4. Dana :

  A zis pe data de 12 august, 2012

  De retinut, este ca a fost o experienta placuta! Cu siguranta, va fi o istorisire, spusa de multe ori! happy

 5. Daria :

  A zis pe data de 13 august, 2012

  In asemenea frumusete sa te tot ratacesti!

 6. Laurentiu :

  A zis pe data de 23 august, 2012

  Pana la urma a fost o experienta, una frumoasa chiar!
  PS: Superb loc!

 7. Ruscova Maramures – Craciun dupa rit vechi | Zambesc :

  A zis pe data de 6 ianuarie, 2013

  […] ca sunt la distanta de Maramures, Ruscova in acest moment, dar la anul sper sa colind si in ajunul Craciunului dupa rit […]


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*