zambesc.com RSS Feed

Politia Romana angajeaza profileri

Probabil ii stiti din filme, profilerii sunt psihologii specializati in determinarea profilului unui infractor dupa ,, urmele ‘’ acestuia. Evident in filme e una in realitate lucrurile stau total diferit. Cunosc cativa psihologi, unii mai cu experienta, altii mai pe la inceput, insa aproape toti au o caracteristica comuna: sunt pierduti in spatiu. Iar daca e sa comparam parerile a doi psihologi ( de elita ) care apar la tv cu referire la un subiect, acestea tot timpul se vor contrazice. Cu alte cuvinte daca ar fi profileri, unul ar spune ca problema e alba, iar celalat ar jura ca totul este negru. Pai la ce mai e nevoie de ei in acest caz?

Totusi Politia Romana are nevoie de psihologi chiar si din acestia care pun intrebari avand cartea in mana, 80% din politistii cu care am avut tangenta nu cred ca ar fi trecut un test psiho. Si nu ma refer la ceva complicat, gen poze din acelea cu fluturi ca in filme ( test Rosarch ), ci un test banal care se da inclusiv pentru permisul auto.

In concluzie suntem departe de ce vedem in filme, ar fi mai util sa vedem cati politisti sunt cu pitici pe creier mai intai…. Iar dupa ce ii trecem la Politia Locala cu tot cu pitici, putem sa ne gandim la profileri.

, , ,
Un Comentariu
  1. Harry :

    A zis pe data de 15 februarie, 2014

    O gluma proasta, politia are alte probleme de rezolvat inainte de-a face acest pas. Inca vorbim de coruptie generalizata cand e vorba de politie si multe altele.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*