zambesc.com RSS Feed

Permisul auto un fleac pentru unii, ceva imposibil pentru altii

Primul obstacol din viata tineretului de astazi este evident ravnitul bac. Daca ai luat bac-ul inseamna ca ai oarece idee despre viitorul tau, ai capul pe umeri si stii sigur ca Ion Creanga nu a jucat fotbal nici la Steaua si nici la Dinamo. Al doilea mare obstacol, poate si cel mai important pentru multi, este examenul pentru obtinerea permisului auto. Daca nu ai permis, nu ai nimic, esti a sasea roata de la caruta in grupul tau de prieteni.

Desi aparent permisul este mult mai usor de dobandit decat diploma de bac, exista o groaza de doritori in manuirea covrigului care nu au razbit. Au incercat in toate pozitiile, cu toate resursele, dar la examen au picat ca bolovanii. Si in trecut permisul de cele mai multe ori nu se lua din prima, insa astazi exista atatea resurse incat poti oricand simula un examen auto pe internet. Poti oricand sa completezi pe net chestionare auto drpciv fata de acum zece , cinsprezece ani cand cautai sa imprumuti cartea cea mai buna, iar cand se apropia examenul aflai ca exista o carte si mai buna. Si totusi majoritatea ieseau cu permisul in brate la prima incercare.

Azi lucrurile, se pare, s-au complicat, desi materiale de informare gasesti la tot pasul pe internet. Poti oricand sa completezi chestionare, sa te autoevaluezi, am incercat si eu pe acest site. Si totusi numarul celor care ,, lucreaza ” de doi ani la permisul auto este foarte mare. Exagerat de mare, pare-se ca de ceva ani incoace unora li se atrofiaza neuronul si le scade capacitatea, limita. Parca ar fi vorba de o involutie, gata s-a terminat ,, dinastia omului”, evolueaza maimutele.

Noroc ca nu toti suntem asa, avem si minti sclipitoare, doar ca poate ceva mai putine decat in trecut. Cat priveste problema permisului, eu zic ca cei care nu reusesc sa nu se mai chinuie. Nu merita pana la urma sa luati permisul auto, oricum in curand vom avea pe strazi masini fara sofer,va luati o masina fara sofer si ati rezolvat problema.

Singura problema la care ar trebui sa va concentrati e legatul sireturilor, sa nu ratati atunci cand apare un nou model de telefon, un pantalon nou cu fundul la genunchi. Si alte lucruri importante necesare atunci cand iesi intr-un club de fite.

3 Comentarii
 1. Chirita :

  A zis pe data de 1 noiembrie, 2017

  Salut ,sunt de parere ca parintii de azi se implica putin daca copilul nu mai este copil adica daca are 18 ani . De ajutat doua categori mari si late surpriseri il tine in carca sau il lasa in lumea lui pt simplul motiv ca e mare . Nu stiu daca bacul ,carnetul sunt esentiale dar stiu ca daca ii dai undita si il inveti sa pescuiasca cu ea nu este necesar sa ii dai pestele pana la adanci batraneti.

 2. Bucur :

  A zis pe data de 2 noiembrie, 2017

  In ultima perioada este foarte greu de obtinut.

 3. Corina :

  A zis pe data de 2 aprilie, 2018

  Ar trebui sa fie greu, nu vreau sa-i supar pe cei care au picat peace.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*