zambesc.com RSS Feed

Pastrati Maramuresul !

Azi dimineata m-am imbarcat si am luat-o din loc spre Maramures, un loc special pentru mine. Nu as exagera daca as spune ca Maramuresul e pentru mine ce sunt piramidele pentru altii. Insa astazi a fost o zi care m-a dezamagit profund, revad Maramuresul cel putin anual si tot timpul astept sa ,, creasca’’. Dar se intampla invers, Maramuresul e mai gol de la an la an, atat spiritual cat si la capitolul natura. Paduri defrisate, ape murdare, gunoaie tot mai multe. Imi pare rau sa spun toate astea dar aceasta e realitatea, sunt oameni buni, iubitori de natura, dar printre acestea se gasesc si o droaie care iubesc banul, betonul si inoxul. Iar pe zi ce trece cei din urma castiga tot mai mult teren.

Sper ca din aceasta mica vacanta acesta sa fie singurul articol de acest gen. Maramuresul merita mai mult, macar sa pastram ceea ce avem, daca nu putem sa aducem un plus mostenirii cu care am fost haraziti. Nu stiu cine ar putea sa faca ceva in acest sens, cred ca noi toti, dar mai ales cei care vietuiesc in acesta zona magica.

,
6 Comentarii
 1. Monica Trandafir :

  A zis pe data de 27 mai, 2013

  Ceea ce se intampla cu Maramuresul, din pacate se intampla in toata tara…in toate locurile frumoase . Odata ce a ajuns picior de om intr-un loc, acolo va ajunge si betonul si inoxul si tot ce strica si omoara natura.

 2. Ionut :

  A zis pe data de 27 mai, 2013

  Adevarul e ca nu multora le pasa de natura cat le pasa de partea financiara. Mai rau e ca nu e singura zona din tara in care primeaza banul si mai putin natura happy

 3. alin :

  A zis pe data de 28 mai, 2013

  Ma, judetul asta e batjocorit de la Bucuresti, de aceea suntem in Evul Mediu !

 4. dePop :

  A zis pe data de 28 mai, 2013

  Alin@

  Ai si tu dreptate, dar multe lucruri tin de cei din Maramures.

 5. alin :

  A zis pe data de 28 mai, 2013

  Astia din Maramures sunt niste analfabeti care nu-s in stare sa faca DRUMURILE, sunt niste incompetenti si….nici n-are rost, deja imi vine sa vomit numai cand ma gandesc…

 6. dePop :

  A zis pe data de 28 mai, 2013

  Au inceput sa faca drumurile, probabil in doua luni va fi accesibil si Maramuresul cu masina mica.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*