zambesc.com RSS Feed

Parfumul marului romanesc

Zilele trecute fiind la cumparaturi prin magazinul Auchan am fost usor ,,derutat” de un miros placut. Imi amintea de ceva dar nu stiam de unde cunosc mirosul. Ajungand in fata lazilor cu mere, am depistat imediat sursa, era vorba de mere romanesti peste care cred eu au dat un pic bruma. Parfumul lor intens imi amintea de beciul bunicii in care ma strecuram dupa mere. Pe langa celalalte mere din import expuse, merele romanesti aratau jalnic, erau mici, lovite, pe alocuri murdare si nu luceau deloc, insa parfumul lor irezistibil m-a facut sa ma opresc si sa imi umplu o punga.

Eram singurul care cotrobaiam la merele romanesti, insa pana sa umplu punga, si-au facut curaj si alti pofticiosi. Pretul merelor era foarte mic 0,9 si ceva de lei, poate si acest aspect , plus cel estetic tinea la distanta clientii care se vroiau pretentiosi. Astazi trecand din nou prin Auchan am fost surprins sa constat o modificare de pret, nu ca ar fi un pret mare, dar nu imi dau seama, a gresit Auchan, vrea mai mult profit, pretul a sarit de la 0,9 si ceva la 1,4 si ceva. Oricum merele chiar merita pretul, insa ar fi curios de stiut pretul de achizitie, sau mai degraba cat castiga taranul roman care a cules aceste fructe.

, , ,
8 Comentarii
 1. Bluee :

  A zis pe data de 7 noiembrie, 2011

  Probabil ca Auchan castiga 1,2 din 1,4…iara taranul roman ia si el 0,2 banuti ca sa mai plateasca impozitul.

 2. Copilul :

  A zis pe data de 7 noiembrie, 2011

  Chestiile astea chiar mi se par si mie marlanisme: sa scumpesti ceva ceea ce vezi ca trece !

 3. Cal :

  A zis pe data de 7 noiembrie, 2011

  Marul – „fructul sarcului”. Macar mere ne permitem toti sa mancam, mai ales acum in sezon cand stim ca putem manca un fruct autentic si nemodificat genetic. Mi-ai facut pofta…

 4. Claudia :

  A zis pe data de 9 noiembrie, 2011

  eu recunosc, ca-mi iau poloneze , la punguta de 2kg din kaufland, romanesti n-am gasit si prin piata nu ma mai duc de cand majoritatea vanzatorilor (probabil tarani autentici) sunt fff bronzati (de la soarele arzator de pe camp) – in rest mere naturale de la bunici cand ajung pe acolo

 5. Pos :

  A zis pe data de 11 noiembrie, 2011

  Merele astea sunt mai bune pentru ac sunt naturale, nu cele umflate cu tot felul de chimicale…

 6. Laurentiu :

  A zis pe data de 12 noiembrie, 2011

  Si oare cati dintre noi consumam marul pentru calitatea lui si nu pentru estetica? Sa fiu sincer, si eu prefer merele din hypermarketuri…desi sunt importate…arata mult mai bine decat cele de pe piata si asta cred ca deja conteaza mai mult.

 7. relansat :

  A zis pe data de 8 decembrie, 2011

  imi aduc aminte si eu cum le puneam fie in ziare in beci, fie in rumegus. era un soi special, cred ca bot de iepure sau ceva de genul, pe care il puneam in rumegus pentru a se coace si mai bine.

 8. dePop :

  A zis pe data de 8 decembrie, 2011

  relansat @

  Nu am auzit de varianta cu rumegusul, interesant.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*