zambesc.com RSS Feed

Pangasius, pestele care se hraneste cu reziduri toxice

Imi place pestele, dar in ultimul timp am inceput sa fie mai precaut cand aleg un peste. Evident toti pestii crescuti in captivitate sunt de evitat, chiar si celebrul somon. De aceea probabil in tara de origine somonul din crescatorii nu prea are succes. Totusi varful de lance cand vine vorba de pesti care sunt mai mult otravitori decat hranitori il ocupa de departe pangasius. Mai exact este vorba de pangasius crescut pe fluviul Mekong. Adica pangasius ce se gaseste mai in toate magazinele de pe la noi.

De ce este mai toxic Pangasius ?

pangasius toxic

Explicatia este una simpla si scurta. Pangasius traieste in unul din cele mai poluate fluvii din lume. Si asta nu e tot, pestelui chiar ii place situatia. Astfel ca datorita rezidurilor deversate de fabrici, dar si canalizarile unor orase, pangasius creste in dimensiune intr-o luna cat alti pesti intr-un an. Urina, fecalele, rezidurile chimice si alte mizerii constituie meniul perfect pentru acest peste. Dupa asa un meniu ma mir ca nu i-au crescut picioare, sau macar niste perciuni a la Elvis.

Si totusi Pangasius se vinde in magazine

Dupa cateva scandaluri internationale, conflicte diplomatice si alte cele, pangasius a ramas pe rafturi si respectiv in farfurii. Pentru cei care detin afacerea ar fi o catastrofa daca nu ar mai exporta. Iar pentru restul e o mancare ieftina, un peste fara oase, etc. Pangasius se vinde cu circa 11-12 lei. Daca facem un calcul simplu si impartim ,, afacerea”, adica din cei 11 lei, 5 lei ii ia magazinul vreo 4 lei ii mai ia importatorul, mai punem ambalajul si la final ajungem la pretul pestelui undeva la 1 leu. Cam atat costa, pana si ca otrava pangasius e un produs de proasta calitate.

, , ,
Un Comentariu
  1. deeukaa :

    A zis pe data de 4 aprilie, 2015

    Intotdeauna ce e bun ne face rau big grin. Bun, din punctul alor mei de vedere ca mie nu imi place !


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*