zambesc.com RSS Feed

O parte din locuitorii de la sud sunt alergici cand vine vorba de stat la coada

De circa cinci ani am renuntat la o ,, traditie ”, revelionul pe Valea Prahovei. Motivul e unul probabil banal pentru multi si neimportant : nesimtirea unora. Mai toti cei de la sud aleg si ei Valea Prahovei de sarbatori, iar mare parte din ei au si o traditie…Nu stau la coada, chiar daca la coada stau batrani, sau familii cu copii, ei inainteaza nonsalant in frunte. Mai ca in reclama de la guma turbo pe vremuri. Daca le atragi atentia nu rezolvi nimic, ba chiar risti sa fii scuipat. Astfel ca nu poti decat sa gandesti cu voce tare cat sunt unii de necivilizati. Imi aduc aminte, ca la o astfel de discutie a intervenit o cucoana spunand ca nu toti cei de la sud sunt asa. Aceasta dupa ce in urma cu cateva minute aceeasi cucoana s-a bagat cu tupeu in fata. Probabil e o fobie, frica sa fii ultimul la coada sau ceva de genul….Sau poate mai simplu, nesimtire.

Ieri eram la un cabinet medical, asteptam si eu la rand, destul de aglomerat. Adica copii mici, care s-au plictisit de asteptat, etc. La un moment dat apare o cucoana, care nici una nici doua se baga in fata. Este interpelata de mamele cu copii si renunta. Insa la urmatoarea posibilitate se strecoara in cabinetul doctoritei ignorand vocile care ii aminteau de civilizatie, bun simt si altele. Duduia era din capitala venita pe la Timisoara cu nu stiu ce pastille si cu inca vreo doi saci de nesimtire. Altfel nu pot sa imi explic cum poti sa dai la o parte niste copii bolnavi si sa te bagi inainte..

Poate pe viitor distribuitorii de medicamente vor personaliza hainele agentilor cu mesaje, gen : ,, a fost nesimtit sunati la numarul de tel..”. Cam cum e la camioane, cu soferul indisciplinat. Sau poate aceasta e directiva de serviciu ? Iar cei din categoria cucoanei sunt premiati ca doar au sfidat toate legile scrise si nescrise. Si s-au bagat in fata copiilor de 2-3 ani care stateau la coada.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*