zambesc.com RSS Feed

Nu poti sa fii masterchef daca nu ai un aragaz electric

Din cand in cand cochetez si eu cu gatitul. Nu sunt un masterchef, dar anumite preparate le mai nimeresc. Adica se mai intampla sa fac cate ceva care sa fie mai gustos decat la un restaurant. Probabil ingredientele, preferintele personale, toate acestea fac ca lucrurile sa iasa mai bine.Insa exista cateva mancaruri care nu imi ies si gata.

De exemplu carnea de vita nu imi iese niciodata. Adica ea iese insa nu e comestibila, mai degraba se transforma intr-un veritabil cauciuc imposibil de mestecat. Am studiat problema, reteta, se pare ca pentru a face o vita buna, nu trebuie sa fi doar bucatar priceput ci iti trebuie si oarece ustensile. Cu alte cuvinte fara un aragaz electric, cuptor electric nu prea ai sanse de reusita. Sau nu o sa iti reuseasca intotdeauna.

Ce-i drept nu detin aragaz electric si de aici multe retete nu prea pot fi respectate. Fara un cuptor, aragaz electric, nu ai cum sa lasi friptura la o anumita temperatura o anumita perioada. Iar unele retete, cum sunt si cele care includ carnea de vita nu prea ies. In concluzie vrei sa fii un bucatar bun ai nevoie de cel mai bun aragaz electric. Asta daca nu mai vrei ca friptura de vita sa iasa ca un pantof ponosit. Si aceasta nu doar vizual ci si la gust. Stiu ca exista la multi o idee preconceputa, fara argaze electrice, consuma mult, gazul este mai ieftin…. Dar nu poti sa spui ca ai o bucatarie completa daca nu ai un argaz electric.

Cel mai bun aragaz electric

Alegerea unui aragaz electric chiar este o problema, cel putin pentru mine. Din ce am vazut pe piata sunt multe branduri. Fiecare cu particularitatile lui, iar mai toti cei pe care i-am intrebat dupa ce s-au ghidat cand au ales aragazul electric, nu prea aveau un raspuns. Mai toata lumea si ales aragazul de la acelasi brand de unde aveau frigiderul sau masina de spalat. Nu stiu daca aceasta este solutia. Cert este ca trebuie sa iau un aragaz electric si aceasta nu doar pentru temperaturi exacte.

In cazul cuptorului pe gaz mai exista o problema. Gazul ars elibereaza oxid de carbon, gustul mancarii fiind influentat. Diferenta intre o mancare gatita intr-un cuptor electric si unul pe gaz este destul de mare. Si aceasta cred eu si din cauza faptului ca in cuptorul pe gaz sunt eliminate gazele arse. Probabil nici la sanatate nu face foarte bine.

, , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*